Damir Krajač / Cropix
ODBOJKA KVA.

Poraz muških, pobjeda žena

Piše: HinaObjavljeno: 14. rujan 2012. 20:33

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u Ostravi je doživjela neugodan 1-3 (25-20, 25-18, 25-18, 25-19) poraz od Makedonije u susretu 1. kola drugog turnira skupine C kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj i Danskoj.

Prije samo šest dana Hrvatska je u Beču svladala Makedoniju s čistih 3-0, a ovim je porazom propustila već sada osigurati jedno od prva dva mjesta u skupini. Prvoplasirana će reprezentacija osigurati plasman na EP, dok će druga u dodatne kvalifikacije.

Trenutačno su naši odbojkaši drugi u skupini sa po dvije pobjede i dva poraza, vodi Češka s tri pobjede iz tri utakmice, Austrija ima jednu pobjedu i dva poraza, a Makedonija jednu pobjedu i tri poraza.

U subotu će Hrvatska igrati protiv Austrija, a u nedjelju protiv Češke.

Odbojkašice sredile Portugal

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u susretu je 2. kola drugog kvalifikacijskog turnira skupine D za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Njemačkoj i Švicarskoj u Rovinju svladala Portugal s uvjerljivih 3-0 (25-13, 25-14, 25-10).

Nakon pet odigranih susreta naše odbojkašice imaju četiri pobjede i jedan poraz, te će u izravnom dvoboju protiv dosad neporažene Rumunjske u subotu odlučivati o prvom mjestu u skupini i izravnom plasmanu na EP. Našim igračicama potrebna je pobjeda od 3-0 ili 3-1 u setovima za odlazak na EP. U suprotnom, igrat će u dodatnim kvalifikacijama.

Velika Britanija s jednom pobjedom i četiri poraza, te Portugal s pet poraza su izgubili izglede za odlazak na EP.

Dvoboj Hrvatske i Rumunjske u Rovinju na rasporedu je u subotu s početkom u 18 sati.

Linker
23. rujan 2024 23:23