ZARADIO 33 ŠAVA

Pogledajte 'kralja' brutalnosti na Touru: Vozač da izbjegne stablo, pokupio biciklistu

Njegov je spektakularan pad nakon salta prouzročio vozač snimateljske ekipe francuske TV-postaje France 2. Pokušavajući svojim Citroënom izbjeći stablo neposredno uz prometnicu
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 11. srpanj 2011. 14:05

Nagradu za najboljeg penjača nakon devete etape Tour de Francea Nizozemac Johnny Hoogerland (28) primio je u suzama, trpeći teško podnošljivu bol 33 šava...

Biciklist Vacansoleila teško je stradao kao sudionik vodeće grupe biciklista 36 kilometara prije kraja nedjeljne etape. Njegov je spektakularan pad nakon salta prouzročio vozač snimateljske ekipe francuske TV-postaje France 2. Pokušavajući svojim Citroënom izbjeći stablo neposredno uz prometnicu, vozač je naglim skretanjem udesno pokušao preteći vodeću skupinu biciklista. Pritom je zahvatio bicikl Španjolca Juana Antonia Fleche, preko kojeg je onda Nizozemac teško pao dočekavši se na bodljikavu žicu ograde s druge strane ceste. Nesretni je Nizozemac nastavio utrku gole stražnjice jer je razderao gaćice, te s čitavim nizom porezotina. Premda je na sličan način prošao i Španjolac, on je također nastavio voziti na drugom biciklu. Prvi mu je završio u komadima.

Organizatori utrke izvijestili su da je nesavjesni vozač automobila koji je ugrozio bicikliste dobio otkaz i da više neće raditi na Tour de Franceu.

Ovogodišnje je, 98. izdanje najslavnije biciklističke utrke na svijetu posebno brutalno. Nikad prije nije bilo toliko krvi, lomova i odustajanja ozlijeđenih biciklista.

U nedjelju su u prvom dijelu utrke, pri padu 20-ak biciklista na klizavom dijelu mokre staze, teško stradala dva favorita: Kazahstanac Aleksandr Vinokurov slomio je kost u zdjelici, a Belgijac Jürgen van den Broek, lani petoplasirani na kraju utrke, kost u predjelu ramena. Obojica su, naravno, odustali od natjecanja.

Padali su pri toj nesreći i drugi veliki biciklisti poput Alberta Contadora, Tonyja Martina, Andreasa Klödena...

Linker
05. listopad 2024 15:30