TOUR OF CROATIA

Pobjeda Poljaka Paterskog

Najbolji hrvatski predstavnik, sedmi, bio je i na kraju Emanuel Kišerlovski iz Merdiana Kamen Teama
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. travanj 2015. 18:07

Pobjednik prvog izdanja nove biciklističke Utrke kroz Hrvatsku je poljski vozač Maciej Paterski, član momčadi CCC Sprandi Polkowice.

U skladu s očekivanjima, on i njegova momčad i u završnoj etapi voženoj od Svetog Martina na Muri do Zagreba sačuvali su prednost koju su ostvarili u ‘kraljevskoj etapi’ prije tri dana kojoj je cilj bio na Učki. Posljednja etapa ponovno nije bila previše zahtjevna (177 kilometara bez većih uspona), svijetu je putem Eurosporta pokazala ljepote Hrvatskog Zagorja nakon što su se ‘reklamirali’ Dalmacija i Istra.

Tridesetak kilometara nakon starta u bijeg je otišlo osam vozača, među njima i hrvatski vozač Matija Kvasina (Team Felbermayr), nakon dodatnih 40 kilometara imali su najveću prednost od četiri minute, no ona se počela topiti i istopila se kad je uslijedila potjera na prilazu Zagrebu.

U ciljnoj ravnini na Markovom trgu, u najljepšem dijelu Zagreba, cijeli se peloton pojavio nakon nešto više od tri sata, a poslije tri dodatna kruga strogim centrom Zagreba etapu je osvojio upravo Maciej Paterski nakon što je nadmašio kompletnu konkurenciju.

Koliko je bio nadmoćan, Paterski je pokazao osvajanjem plave majice za najboljeg u bodovima u prolaznim ciljevima te zelene majice za najboljeg penjača utrke.

- Presretan sam što sam pobijedio na ovoj lijepoj utrci u prelijepoj Hrvatskoj, rekao je kratko Paterski nakon nekoliko ‘presvlačenja’ u različite boje ispred Hrvatskog Sabora.

Najbolji hrvatski predstavnik, sedmi, bio je i na kraju Emanuel Kišerlovski iz Merdiana Kamen Teama:

- Bila je to prekrasna predstava, očekujem isto to i sljedeće godine. Nadam sam se biti među prvih pet, no i sedmo je mjesto zadovoljavajuće.

Direktor utrke Vladimir Miholjević najavio je da će sljedeće godine u Hrvatsku dovesti nekoliko profesionalnih momčadi iz najviše kategorije...

Rezultati 5. etape: 1. M. Paterski (CCC) 3.59:40, 2., Grosschartner (Team Felbermayr), 3. R. Maikin (RusVelo) - u vremenu pobjednika...

Ukupni redoslijed: 1. M. Paterski (CCC) 22.05:16, 2. P. Roglič (Adria Mobil) +1:01, 3. S. Szmyd (CCC) +1:18...7. E. Kišerlovski (Kamen) +2:32...

Linker
04. srpanj 2024 11:39