NHL LIGA

Pittsburgh vratio break

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. svibanj 2014. 11:22

Nakon što su bili nadomak ispadanja u prvom krugu doigravanja hokejaši Los Angeles Kingsa nanizali su šest pobjeda, te su na pragu svog trećeg uzastopnog konferencijskog finala NHL lige.

Jonathan Quick obranio je čak 36 udaraca prema svojim vratima, Marian Gabornik je postigao svoj treći pogodak u posljednje dvije utakmice, a Los Angeles je i u drugoj gostujućoj utakmici protiv Anaheim Ducksa upisao pobjedu. Ovoga je puta bilo 3-1.

U prvoj trećini utakmice obrane su bile propusnije, te su u svega 12 minuta primile tri pogotka. Gabornik je doveo Kingse u vodstvo nakon svega 34 sekunde, Patrick Maroon je poravnao u 10. na 1-1, da bi Alec Martinez početkom 13. minute ponovno doveo goste u vodstvo. Mreže su nakon toga mirovale čak 46 minuta, a onda je točku na i gostujućoj pobjedi stavio Dwight King pogotkom u praznu mrežu u posljednjoj minuti susreta.

Domaći je vratar, Jonas Hiller, imao svega 14 intervencija na utakmici, njegova je momčad dominirala većim dijelom susreta, ali su Kingsi bili ti koji su realizirali svoje rijetke prilike za pogodak. Zanimljivo, losanđeleška je momčad u dvije posljednje trećine uputila prema golu domaćina svega devet udaraca!

Podsjetimo, Los Angeles je u prvom krugu doigravanja gubio 3-0 od San Josea, ali je potom nanizao tri pobjede i izborio prolazak dalje.

Utakmica broj 3 igra se u Staples Centeru u Los Angelesu u noći s četvrtka na petak.

Prednost domaćeg leda vratili su hokejaši Pittsburgh Penguinsa, čiji je vratar Marc-Andre Fleury i drugu utakmicu zaredom ostavio igrače New York Rangersa bez pogotka (2-0)! Kapetan i ponajbolji igrač svijeta Sidney Crosby je postigao jedan pogodak u slavlju Penguinsa, a bio mu je to ujedno i prvi gol u doigravanju nakon čak 13 utakmica bez istog.

Fleury je obranio svih 35 udaraca prema svojim vratima, čime je stigao do osmog "shutouta" karijere i 51. pobjede u doigravanju. S druge je strane Henrik Lundqvist imao jako malo posla (13 obrana), no njegovi su suigrači u napadu bili vrlo neefikasni. Bila je to peta utakmica za Rangerse u posljednjih sedam dana, a umor je bio i više nego očit u redovima sastava iz New Yorka, koji je po prvi put u ovom doigravanju upisao dva uzastopna poraza.

Utakmica broj 4 igra se u noći sa srijede na četvrtak, također u New Yorku.

NHL doigravanje, konferencijska polufinala:

Istok

NY Rangers – Pittsburgh 0-2

Pittsburgh vodi u seriji 2-1

Zapad

Anaheim – Los Angeles 1-3

Los Angeles vodi u seriji 2-0

Linker
25. rujan 2024 04:39