afp
NADMOĆ U ITALIJI

Perković sa 68.25 metara nastavila dominaciju, Vlašić treća, Gatlin brži od Bolta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2013. 21:33

Sjajna hrvatska bacačica diska Sandra Perković nastavlja s pobjedama na mitinzima Dijamantne lige, pa je tako u četvrtak s hicem od 68.25 pobijedila u Rimu.

Podsjetimo da je Perković slavila ranije u Dohi i New Yorku, a u ovom potonjem gradu je sa 68.48 postavila najbolji svjetski rezultat sezone. Ovaj put je bila blizu, ali ipak 23 centimetra slabija.

Za razliku od prva dva mitinga gdje je slavila, Perković je u talijanskoj prijestolnici imala najjaču konkurenciju, ali niti zbog toga njena pobjeda nije bila ugrožena . Druga je na kraju u Rimu bila Kubanka Yarelis Barrios sa 64.41 metra, dok se na treće mjest plasirala Litvanka Zinaida Sendriute s hicem 62.85.

Perković je imala četiri uspješna hica. Pobjednički je bacila u drugoj seriji, a njen je disk još letio na 66.24, 65.71 i 67.25 metra u posljednjoj šestoj seriji.

- Zadovoljna sam rezultatom. Ovo je super s obzirom da su mi noge bile jako umorne, a i prehlađena sam. Ovo je moj drugi najbolji rezultat ove sezone, moram biti zadovoljna. Žao mi je što nije novi najbolji rezultat u svijetu i što nisam srušila rekord mitinga, ali i ovo je odlično. Treće natjecanje zaredom preko 68 metara, ne smijem se žaliti - rekla je Perković.

Perković je, inače, s tri pobjede uvjerljivo prva u redoslijedu Dijamantne lige u disku. Ima maksimalnih 12 bodova.

Hrvatska visašica Blanka Vlašić osvojila je treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u Rimu. Ujedno je s preskočenih 195 centimetara postavila svoj najbolji ovosezonski rezultat.

Podsjetimo da je nedavno u New Yorku, na premijernom natjecanju po povratku zaletištu i letvici, Blanka preskočila 194 centimetra. U Rimu je, pak, iz trećeg pokušaja otišla iznad 195 centimetra, a to joj je bilo dovoljno za treće mjesto.

Dvije ruske skakačice, Ana Čičerova i Svetlana Školina, su imale potpuno identičan rezultat - preskočenih 198 iz drugog pokušaja. Nakon toga su 201 centimetar rušile sva tri puta, pa su krenule u dugotrajno pripetavanje. No, i tada su stalno identično skakale, pa je odlučeno da podijele prvo mjesto.

Vlašić je natjecanje počela na visini od 184 centimetra, te je tu visinu lako preskočila iz prve. Uspješna je bila i dalje u prvim pokušajima na 188 i 192 centimetra, te je potom 195 preskočila iz trećeg. Kraj joj je označila visina od 198 gdje je tri puta rušila letvicu.

Recimo da Ana Šimić na kraju nije nastupila na natjecanju.

Američki sprinter, 31-godišnji Justin Gatlin, pobjednik je utrke na 100 metara u Rimu, u sklopu mitinga Dijamantne lige. Pobijedio je Gatlin najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta.

Gatlinovo vrijeme 9.94 bilo je za stotinku brže od Boltovoga koji je tako nakon dvije uzastopne pobjede u Rimu doživio poraz. Inače, za Bolta je ovo bio prvi nastup u Europi ove godine, ali i prvi puta da je ove godine trčao ispod deset sekundi.

Bolt je, iako to nije njegov običaj, vrlo dobro startao u utrku, te je poveo u samom njenom začetku. No, Gatlin je djelovao snažnije, prestigao je Bolta na sredini staze, a potom u foto-finišu za nijansu bio brži od sprintera s Jamajke.

Njih dvojica su bili jedini sprinteri u Rimu koji su otišli ispod deset sekundi, a recimo da je treće mjesto osvojio Francuz Jimmy Vicaut s vremenom 10.02.

Za Bolta sada slijede utrke u Oslu i Parizu.

Dijamantna liga, Rim (disk):

1. Sandra Perković (Hrv) 68.25m

2. Yarelis Barrios (Kub) 64.41m

3. Zinaida Sendriute (Lit) 62.85m

...

Dijamantna liga, 100 metara:

1. Justin Gatlin (SAD) 9.94

2. Usain Bolt (Jam) 9.95

3. Jimmy Vicuat (Fra) 10.02

...

Dijamantna liga, Rim (vis):

1. Svetlana Školina (Rus) 198cm

1. Ana Čičerova (Rus) 198cm

3. Blanka Vlašić (Hrv) 195cm

Linker
24. rujan 2024 01:18