Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
STRUČNA ANALIZA PATRIKA ĆAVARA

OVO NIJE BILA CRNA RUPA, NEGO RUPA BEZ DNA Glup je takav način razmišljanja da se za sve krivi izbornika Babića, svi su pomalo krivi...

Piše: Patrik ĆavarObjavljeno: 29. siječanj 2017. 12:09

Ne znam što se dogodilo, dvije takve prilike u dva dana nismo iskoristili. Osobno me rasplet utakmice protiv Slovenaca puno više pogodio nego ono što se dogodilo protiv Norvežana jer ono je peh, dogodi se, ovo...

Nikako mi nije jasno kako se može prokockati osam razlike u tako malo vremena. Taman kad sam pomislio da je kraj crnim rupama dogodi se rupa u najnezgodnijem trenutku, ali ovo nije ni bila crna rupa, nego rupa bez dna.

Kako je moguće tako nešto? Ne znam, da smo izašli s terena, da smo igrali do kraja s pet igrača, da smo bili stalno u pasivnom napadu, valjda se ovo ne bi dogodilo. Vjerojatno smo si 15 minuta do kraja rekli “gotovo je, osvojili smo broncu”, nemam drugog objašnjenja. Razbilo nam se u glavu to što smo imali veliku prednost i vjerojatno smo već počeli slaviti u glavi.


Slovenia - Croatia - HIGHLIGHTS

Ne, ne mislim da je Babić kriv za ovo što se dogodilo u posljednjih 15 minuta. Što je on mogao napraviti, opet je, recimo, Zlatko Horvat kad se lomilo imao kut gotovo do penala, a bacio je lob i pogodio gredu, još su bile jedna-dvije takve prilike drugih igrača. Pa ne može on doći na teren i reći “ti pucaj tamo, ti se pomakni ovdje, ti tamo...”

Je li mogao ubaciti nekog svježijeg? Kad se lomi, utakmicu moraju izvući najbolji igrači koje imaš. Je, Duvnjak je umoran, ali svi, pa i on, moraju izvući posljednje atome snage iz sebe i privesti to kraju. Nema jednog krivca za ovo što se dogodilo, nego svega pomalo.

Osobno me jako smetaju ocjene da Babić nema pojma. Ako igrač ima veliki kut i ne zabije, ne može trener biti kriv za to. Glup mi je takav način razmišljanja da se za sve krivi Babića.

Ima u ovom raspletu i onoga što sam govorio o klasi prije početka SP-a jer vrhunskoj klasi i jako dobrom igraču ovo se ne bi dogodilo, našao bi rješenje što napraviti, zabio gol.

Siguran sam će ovi igrači na idućim prvenstvima biti bolji, sad su osjetili, pogotovo ovi mlađi, što znači igrati na svjetskoj razini i oscilacije će se možda ponavljati, ali ne u tolikoj mjeri.

Ovo što se u subotu dogodilo za mene je šok, ali dugoročno prema onome što sam vidio bit ćemo dobri, jako dobri. Na putu smo stvaranja nove, čvrste i stabilne reprezentacije. Znači, u razdoblju od nekih 4-5 godina trebali bismo biti konkurenti i igrati u završnim borbama na svim natjecanjima.

OPŠIRNIJE PROČITATJE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Linker
22. rujan 2024 22:13