Screenshot: YouTube
UŽASNA USPOREDBA

'Ovo je bila naša oluja' Doček vaterpolista u Beogradu zasjenio sporni transparent

Negdje u isto vrijeme doputovali su iz Kazanja hrvatski i srpski vaterpolisti, jedni u Zagreb, drugi u Beograd, ali puno je veselije u nedjelju navečer bilo u redovima novih svjetskih prvaka. Nažalost, na velikom dočeku pred Domom narodne skupštine ponovno su proradili i 'stari kompleksi'.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2015. 16:11

Srpske je reprezentativce u Beogradu dočekalo nekoliko tisuća navijača slaveći naslov svjetskih prvaka, ali i samu pobjedu protiv Hrvatske, koja se slučajno dogodila nekoliko dana nakon 20. obljetnice Oluje.

Srbija je pobjedom od 11:4 u velikom finalu uvjerljivo potvrdila svoje treće svjetsko zlato, ali ni ovoga puta slavlje nije moglo proći bez neumjesnih transparenata i povika.

Zlatne vaterpoliste je u Beogradu dočekao transparent s natpisom 'Ovo je bila srpska oluja' uz dodatak 'Mi slavimo šampione, a ne zločine', kojom se očito pokušalo aludirati na vojno-redarstvenu akciju kojom je Hrvatska prije 20 godina oslobodila svoj okupirani teritorij.

Iako je svaka usporedba potpuno neprimjerena, pogotovo zbog fantastičnih odnosa hrvatskih i srpskih vaterpolista, nekome su očito ponovno proradili stari kompleksi. I u samoj Srbiji taj je transparent izazvao brojne reakcije, s tim da nije mali broj onih koji smatraju da takvoj poruci nije bilo mjesta ispred Doma narodne skupštine.

Inače, najbolju poruku navijačima o nemiješanju politike i sporta su nakon same finalne utakmice poslali izbornici dvaju reprezentacija - Ivica Tucak i Dejan Savić, no to očito nije 'upalilo'. Njihov sportski pozdrav možete pogledati u priloženom videu.

Linker
22. rujan 2024 17:20