AFP
POČINJE HOKEJ!

Ovečkin prijeti Kanađanima: 'Tretjak je upalio plamen, a mi ćemo ga ugasiti'

Ruse je definitivno napao opasan optimizam, dok su njihovi prijatelji Kanađani sletjeli u Soči u potpunom miru. I s novim kapetanom - Sidneyom Crosbyjem
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. veljača 2014. 20:16

Odlično raspoloženi, NHL igrači stigli su u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u olimpijski Soči. Za njih je priređen poseban doček, otišli su na poseban izlaz i izravno u Selo, iako su ih pokušali pričekati kamere i fotići. Aleksandar Ovečkin prvo je na Twitteru objavio "sletjeli smo", a nekoliko sati kasnije iz Sela poslao poruku "Bomba". Mislio je na atmosferu, smještaj i to... Makar su rotvajleri s policajkama u stalnoj ophodnji, zlu ne trebalo.

A onda su mediji ipak uspjeli doći do zvijezde, a on im nije ostao dužan.

- Imali su obavijest u avionu da ne toče pivo po preporuci predsjednika. Poruka je, "bit će kada osvojite zlato".

I nije se dao.

- Čujem da je Tretjak upalio plamen i poručujem da ćemo ga mi ugasiti, ali prije toga namjeravamo puno toga "zapaliti", da ne bude zabune - govorio je dobro raspoloženi Ovečkin.

Nakon 11 sati putovanja, izbornik Biljaletdinov im je oprostio ponešto za odmor. Osmorica iz KHL-a pripremaju se već nekoliko dana, a mediji tvrde da Ilja Kovačljuk nikada nije izgledao bolje, da se ni Usain Bolt ne bi posramio brzine Aleksandra Radulova.

Djeluju opušteno, a Kovaljčuk je pitao novinare, "zar me nećete ništa pitati o Kanađanima?" Kada su upitali, rekao im je:

- Iskreno, znam da nećete vjerovati, mislimo samo o Sloveniji i startu turnira.

Ruse je definitivno napao opasan optimizam, dok su njihovi prijatelji Kanađani sletjeli u Soči u potpunom miru. I s novim kapetanom - Sidneyom Crosbyjem. Njegovi pomoćnici bit će Jonathan Toews i Shea Weber. Treba reći da je Crosby bio jedan od dokapetana u Vancouveru kada je ta čast pripala Chrisu Prongeru i Jeromeu Iginli.

Naravno, pitali su ga kako to doživljava.

- Sretan sam uopće da sam dio sastava koji će igrati na ZOI, a to što sam i kapetan, čini me posebno ponosnim.

Kanađani su dosta tinte potrošili na analize je li Steve Yzerman izabrao idealnu momčad za Soči, a da je to krvavi posao, svjedoče i riječi legende Waynea Gretzkog.

- To je strašno odgovorna stvar. Mi u ovom trenutku imamo 50 kandidata za olimpijski sastav, imamo dva sastava koji bi mogli igrati za medalju i izabrati pola od njih, znači biti jako odgovoran. Steve i njegov stručni stožer imaju puno iskustva, imaju puno znanja i uopće ne sumnjam da su izabrali najbolje što mogu. A kontroverzi će biti i ako pobijedimo, a još više ako izgubimo - zaključio je Gretzky.

Još malo, počinje u srijedu u 18.00 Švedska - Češka...

Linker
15. rujan 2024 06:34