Varazdin, 150619.
Arena Varazdin.
Utakmica 6. kola Zlatne lige za zene,
Hrvatska - Francuska.
Na fotografiji: Lucija Mlinar.
 RONALD GORSIC/CROPIX
PETAR ĐIRLIĆ

‘U vrijeme korone nosio sam samo vrećice iz dućana, a sada čekam Ivana Perišića...‘

Hrvatski odbojkaški reprezentativac nakon tri godine napušta redove slovenskog prvaka ACH Volleyja
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 12. lipanj 2020. 16:32

Ljubljanski odbojkaški prvak ACH Volley doveo je najzvučnije ime dosad u svoje redove. Iz talijanskog Trentina stigao im je 31-godišnji, 211 cm visoki korektor Mitar Đurić, rođeni Sarajlija. No, Mitar se zapravo preziva Djurić ili još točnije - Tzourits. Jer, Mitar je - Grk.

Čudna priča koju je u jednom intervjuu pokušao ovako raspetljati: "U Srbiji sam prohodao, živio tamo gdje mi je otac igrao, u Grčkoj i Italiji, a u Podgorici sam napravio prve odbojkaške korake. Dakle, Srbin sam uvijek, ali osjećam se Grkom, da se nitko ne uvrijedi, jer je zaista te dvije zemlje teško usporediti i svaka mi je dala ponešto". Grčka, recimo, državljanstvo 2008. godine. No, pustimo Mitra, nama je važnija činjenica da je njegovim dolaskom u Ljubljani postalo tijesno na poziciji korektora i da se to direktno odnosi na našeg reprezentativca Petra Đirlića koji je krajem svibnja proslavio 23. rođendan. Jer, nakon što se već oprostio u Ljubljanu se vratio srpski korektor Božidar Vučićević (21). koji je karijeru trebao nastaviti u ruskom Gazprom-Ugra Sorgutu.

Petar je trenutačno doma, "a di bi bija", trenira s privatnom trenericom za tjelesnu pripremu i igra odbojku na pijesku u Podstrani gdje će uskoro početi i serija hrvatskih turnira odbojke na pijesku, s legendama poput Omrčena i Zeljkovića. Još im samo nedostaje provjereni "pjeskaš" Ivan Perišić, nogometaš Bayerna, koji se 2017. godine oprobao s najboljima u beach volleyju, na turniru svjetske Mayor serije u Poreču.

- O da, čekamo ga, nek' prvo osvoji Bundesligu a onda nek' dođe u Podstranu da ga malo mi preuzmemo - kaže uvijek za šalu spreman Kaštelanin Petar čiji mlađi brat Ivan igra u zagrebačkoj Mladosti.

U vrijeme korone Petar se "proslavio" izjavom: "Ne treniram skoro mjesec dana, uzeo sam si zasluženi dopust. Iskreno, i ne vidim smisla u treniranju u vrijeme korone kada se ne zna kada će se natjecanja nastaviti. A mislim i da većina sportaša radi isto, samo se pretvaraju da treniraju, zbog objava na društvenim mrežama. Moja najveća aktivnost u vrijeme korone bio je odlazak do dućana i nošenje vrećica". Sada je ipak drugačija situacija.

- Je, stojim iza toga što sam rekao, iako je to nekako bombastično odjeknulo u medijima, znate vi to novinari opremiti. Dobro mi je došao odmor, a sada sam se okrenuo pripremama za novu sezonu. Srećom pa smo mi u obitelji nekako 'pothranjeni', tako da nisam dobio na kilaži, sve je u najboljem redu - smije se Petar kojemu čak ni trenutačna neizvjesnost oko kluba ne može pomrsiti očito urođeni optimizam:

- Je, dolaskom Đurića moja je pozicija u ACH Volleyju postala prebukirana, no ne brinem se zbog toga, naći će se klub i za mene. Zapravo... Ma ne, neću reći, ali ima već naznaka kamo ću. Ne, nemojte me navlačiti, znao sam se i opeći tako, izletio bih prije vremena pa bi posao propao, zato sada neću ništa reći.

Ma, nema veze, Petre, dan prije ili poslije, glavno da uleti prava ponuda, igračka i financijska, i da iduća sezona bude uspješna, i klupski i na reprezentativnom planu. Kud ćeš ljepše želje...

Linker
29. svibanj 2024 06:42