SRDJAN VRANCIC/CROPIX
SJAJNI TIN SRBIĆ

‘Tokio mi doslovno svaki dan prođe kroz glavu!‘ Bivši svjetski prvak ne može dočekati Olimpijske igre

"Stalno govorim da je moj cilj u životu bio nastupiti na OI, to toliko čekam..."
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 07. prosinac 2020. 16:10

Kad je u Montrealu 2017. postao svjetski prvak na preči, Tin Srbić je rekao da će svoj san ispuniti tek kad se plasira na Olimpijske igre. Taj je san dosanjao lani u Stuttgartu kada je samim plasmanom u finale SP-a (kasnije je osvojio srebro) osigurao nastup u Tokiju. Okolnosti su htjele da će taj nastup čekati godinu dana dulje nego što je mislio, ali nije to nužno ni ispalo loše.

- Jedina pozitivna stvar u ovoj godini je to da sam se oporavio od svih ozljeda koje su me mučile - kaže Tin.

- Trenutno sam u super formi, sve je u redu, ali psihički je teško dolaziti na treninge jer jedine teme o kojima se svaki dan priča su stožer, mjere i ostalo. Vidim da ljudi pomalo pucaju po šavovima. Motivacija mi nije problem jer znam za što treniram i što želim, veći mi je problem odnos među ljudima i atmosfera na treninzima koja je, mislim, malo narušena zbog svega. Ali, optimist sam i nadam se da će se to brzo riješiti.

Čemu se debitant na Olimpijskim igrama najviše veseli, što ga eventualno najviše brine?
- Meni doslovno svaki dan kroz glavu prođe Tokio, neki segment Igara, sam nastup, ulazak u Selo, dvoranu ili nešto treće. Stalno govorim da je moj cilj u životu bio nastupiti na OI, to toliko čekam da mi je teško uopće razmišljati o drugim stvarima. Tek kad dođem tamo i osjetim to, onda ću se moći okrenuti razmišljanju o kvalifikacijama i, ako prođem, o finalu.

KLIKNITE OVDJE I DOZNAJTE SVE O 69. IZBORU NAJBOLJIH SPORTAŠA U ORGANIZACIJI SPORTSKIH NOVOSTI!

Koliki će mu pritisak predstavljati činjenica da će u Tokiju biti jedan od favorita?
- To je realnost, znam da je to tako. Sigurno ću osjećati pritisak jer sam svjestan da ću, ako odradim svoje, biti u finalu i da se mogu sa svima boriti za medalju. Ali, nekako ne vjerujem da stres može biti veći od onoga u Stuttgartu.

Hoće li konkurencija na Igrama možda biti slabija nego na SP-u s obzirom na vrlo kompliciran i težak sustav kvalifikacija za OI?
- Tako sam i ja mislio, ali nedavno je na natjecanju u Tokiju na preči nakon dvije godine nastupio i Kohei Uchimura i pokazao je da je među najboljima. Onda je drugi Japanac Miyachi, koji se u Svjetskom kupu bori sa Zonderlandom za plasman na OI, počeo jako dobro raditi višeboj. To znači da bi mogao biti u japanskoj ekipi i ići na OI, te da bi Zonderland onda mogao u Tokio preko Svjetskog kupa. I na kraju ćemo svi biti tamo, plus Uchimura.

Pitali smo i Tina misli li da Hrvatska u Tokiju ponoviti broj medalja iz Rija.
- Rio je bio fenomenalan, ali da nekako simbolično kažem, a da ništa ne najavim, nadam se da ćemo u Tokiju osvojiti jednu više!

image
Izbor sportaša godine
HANZA MEDIA

Linker
05. listopad 2024 23:18