Tiger Woods se vraća u najviši rang golfa

 ANDREW REDINGTON Afp
POBIJEDIO TEŠKE OZLJEDE

Tiger Woods se vraća na Masters samo 14 mjeseci nakon stravične nesreće: ‘Svi ga trebamo...‘

Iako su mu prognozirali da će biti invalid do kraja života, najbolji golfer u povijesti se vraća
Piše: HinaObjavljeno: 05. travanj 2022. 18:29

Tiger Woods je u veljači 2021. godine doživio stravičnu prometnu nesreću nakon koje su predviđanja liječnika bila da će zauvijek ostati invalid. Iako je teško ozlijedio obje noge, Woods je 14 mjeseci nakon nesreće spreman za povratak golfu i to na Masters turniru.

Slavni 46-godišnji golfer već neko vrijeme trenira, a najavio je i povratak ozbiljnom golfu.

"Kako se sada osjećam, igrat ću sigurno na Mastersu. Osjećam se dobro, moja ekipa je odradila sjajan posao", rekao je Woods, a isto je potvrdio i jedan od njegovih partnera:

"Ne čudi me to jer je on najveći koji je ikada igrao ovu igru. Ako može ovdje hodati po 72 rupe, onda može i igrati. On je predobar", rekao je Fred Couples novinarima.

Šampion iz 2021. godine Patrick Cantlay kaže kako će Woodsov povratak biti najbolja stvar za golf.

"On je najbolji primjer da život nije uvijek savršen i jako je uzbudljivo vidjeti da se diže. Nadam se da će moći igrati i to je bez razmišljanja najbolja stvar za naš sport. S njim je drugačiji osjećaj na turnirima."

Woods se vraća nakon teške ozljede u kojem su mu stradale obje noge, a tešku ozljedu je uspio pobijediti i četverostruki prvak Brooks Koepka koji trakođer dolazi na Masters 2022. godine i razumije kroz što Woods prolazi.

"Bio sam u sličnoj situaciji kao i on. Nije to baš lagan put do oporavka. Shvaćam s čime se bori. Bit će teško, ali ako netko to može, onda je to on. Sretan sam što je ozdravio i može igrati golf. Trebamo ga, ova igra ga treba, svi ga trebaju, navijači ga trebaju... No, na kraju dana svi se ovdje natječu i gledam sebe. Siguran sam da svatko od nas na turniru gleda sebe", zaključio je Koepka.

Linker
02. svibanj 2024 05:22