FABRICE COFFRINI Afp
ZAHTJEVNA UTRKA

Thibau Nys pobjednik treće etape Tour de Suissea, Alberto Bertol preuzeo ukupno vodstvo

Nys je do etapne pobjede stigao eksplozivnim napadom u posljednjih 800 metara etape
Piše: HINAObjavljeno: 11. lipanj 2024. 18:08

Belgijanac Thibau Nys (Lidl-Trek) pobjednik je treće etape ovogodišnjeg izdanja tradicionalne jednotjedne biciklističke utrke "Tour de Suisse" vožene od Steinmaura do Rueschlikona u dužini od 161.7 kilometara, dok je Talijan Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost) preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Nys je do etapne pobjede stigao eksplozivnim napadom u samoj završnici etape u kojoj je posljednjih 800 metara voženo po zahtjevnoj uzbrdici. Drugi je ciljem prošao Britanac Stephen Williams, a treći je bio Bettiol.

Bettiolu je i to treće mjesto u etapi bilo dovoljno da preuzme vodstvo u ukupnom redoslijedu sa šest sekundi boljim vremenom od drugog Britanca Ethana Haytera (INEOS Grenadiers) i trećeg Nizozemca Wilca Keldermana (Visma-Lease a Bike).

Hrvatski vozač Fran Miholjević držao se u glavnoj skupini sve do 10-ak kilometara do cilja, a samu je završnicu odvezao u laganijem tempu te je u cilj ušao kao 132. u velikoj skupini vozača s 10:32 minuta zaostatka za pobjednikom. U ukupnom redoslijedu Miholjević je 125. s 12:04 minuta iza vodećeg Bettiola.

Linker
11. lipanj 2024 18:09