Bode Miller i Morgan Miller 

 ADAM DAVIS/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Adam Davis/icon Sportswire/newscom/profimedia
ZA DLAKU IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Supruga olimpijskog pobjednika otvoreno progovorila o drami: ‘Bilo je to zastrašujuće iskustvo‘

Pratitelji gospođe Miller izrazili su zahvalnost što je podigla svijest o trovanju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. kolovoz 2023. 13:23

Morgan Miller, supruga zlatnog olimpijskog skijaša Bodea Millera, na Instagramu je objavila video koji pokazuje njihovo troje djece kako primaju kisik u bolničkim krevetima.

Pojasnila je kako su Asher, Aksel i Scarlet prije dva tjedna gledala kako dizalica uklanja hidromasažnu kadu iz obiteljske kuće. Tom su se prilikom djeca otrovala ugljičnim monoksidom, a kao razlog je navela nedostatak zraka.

Zbog toga su završili u hitnom bolničkom odjelu gdje su primali kisik više od četiri sata, piše portal Good Morning America.

‘‘Bilo je to zastrašujuće iskustvo, ali hvala mojim sretnim zvijezdama, one su dobro", napisala je Morgan Miller.

Ugljični monoksid je plin bez mirisa i boje koji može izazvati iznenadnu bolest i smrt, a nalazi se u dimovima iz predmeta koji sagorijevaju gorivo, uključujući automobile, kamione, male motore, peći, štednjake, roštilje, kamine i plinske štednjake.

Iako se najčešće smatra da se trovanje ugljičnim monoksidom događa u zatvorenim prostorima, ono se može dogoditi i na otvorenom, a simptomi uključuju glavobolje, vrtoglavicu, slabost, mučninu, povraćanje, bol u prsima i zbunjenost.

Najveći rizik trovanja imaju dojenčad, starije osobe i osobe s kroničnim srčanim bolestima, anemijom ili problemima s disanjem, a godišnje u SAD-u od trovanja ugljičnim monoksidom umre oko 400 ljudi.

Pratitelji gospođe Miller izrazili su zahvalnost što je podigla svijest o trovanju ugljičnim monoksidom koje se događa na otvorenom.

Majka osmero djece istaknula je kako je prvo primijetila da nešto nije u redu kada se jedan od njezinih sinova požalio na želučane tegobe, a zatim je ‘počeo padati u nesvijest‘.

Morgan Miller rodila je bllizance Ashera i Aksela 2019. godine. Osim blizanaca, Morgan i Bode su roditelji sina i dvije kćeri te dvoje Bodeove djece iz prethodnih veza.

Njihova kćerka Emmy preminula je 2018. godine u nesreći utapanja, u dobi od svega 19 mjeseci.

(gčm)

Linker
23. svibanj 2024 00:31