Putin s ruskim sportašima

 GAVRIIL GRIGOROV Afp
PUTINOV ČOVJEK

Sramotne izjave predsjednika Ruskog olimpijskog odbora: Olimpijcima treba biti čast boriti se u Ukrajini!?

Jasno je da se radi o imperijalističkoj polici Rusije koja srednjovjekovnim metodama želi širiti svoje granice
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. rujan 2022. 11:47

Da je Rusiju, teritorijalno gledano najveću državu na svijetu, odavno preuzelo imperijalističko ludilo poticano iz Kremlja, nije nikakva novost. Ono samo posljednjih 7 mjeseci eskalira, ali bilo je prisutno, te je bujalo godinama ranije. No ipak, neke izjave, stavovi pojedinaca su šokantni, sramotni, a valjalo bi ih i dodatno sankcionirati.

Tako primjerice Stanislav Pozdnjakov, predsjednik Ruskog olimpijskog odbora izravno veliča rat! To je u potpunoj oprjeci s jednim od temeljnih olimpijskih načela, mirotvorstvom i suprotstavljanju svakoj ideji oružanog sukobljavanja naroda i država. Dapače, spomenuti čelnik Ruskog olimpijskog odbora čak potiče ruske sportaše, olimpijce da se pridruže vojsci, odu u taj rat. Po mogućnosti ondje i poginu i daju "svoje kosti majčici Rusiji". Ovo potonje nije izjavio, ali iz stavova ovog čelnika ruskog sporta, očito je da i tako misli.

- S gledišta Ruskog olimpijskog odbora, mi, kao građani zemlje, smatramo da je služenje domovini časna dužnost i časna dužnost svakog građanina, uključujući i članove nacionalnih momčadi odnosno reprezentativce - rekao je sramotni čelnik Ruskog olimpijskog odbora.

Nije dvojbena moralnost branjenja svoje domovine kada je ona napadnuta. U konačnici, nemaleni je broj hrvatskih sportaša ustao u obranu naše domovine od velikosrbijanske agresije prije tri desetljeća. Međutim, u ovom je slučaju cijelom svijetu (osim pokojem zaluđenom narodu) jasno da se radi o imperijalističkoj polici Rusije koja srednjovjekovnim metodama želi širiti svoje granice, te da se rat ne odvija na ruskom teritoriju.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li MOO ikako reagirati na ovakvu ratnohuškačku i skandaloznu izjavu predsjednika Ruskog olimpijskog odbora.

Linker
25. travanj 2024 14:24