ŽNK Dinamo Zagreb
 

 RONALD GORSIC Cropix
MALONOGOMETNA POSLASTICA

Sjajno finale Kutije šibica za žene: Nakon boljeg izvođenja penala pehar pripao ekipi ŽNK Dinamo

Osim pobjedničkog pehara ekipi ŽNK Dinamo pripala je i novčana nagrada u iznosu od dvije tisuće eura
Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 29. prosinac 2023. 19:14

Sjajna je bila finalna utakmica na 7. Kutiji šibica za žene, a nakon prave drame, nakon izvođenja šesteraca, pobjednički pehar potpuno zasluženo pripao je ekipi ŽNK Dinamo.

Prvo poluvrijeme je pripalo ekipi ŽNK Dinamo koji je u tom dijelu utakmice ostvario prednost od dva pogotka razlike. U drugoj minuti ŽNK Dinamo je došao u vodstvo. Udarac iz kuta izvela je Ivana Stanić, a Laura Kopić je iz blizine pospremila loptu u mrežu ekipe MC Plus Sveta Nedelja. Samo četiri minute kasnije novi pogodak ŽNK Dinamo. Stanić je odigrala sjajnu loptu za Anu Filipović koja je zabila drugi pogodak za svoju ekipu. U 12. minuti ekipa MC Plus Sveta Nedelja bila je blizu pogotku no umjesto mreže Vrančević je pogodila lijevu vratnicu. U 16. minuti prigodu je imala Monika Lovrić, a u 17. minuti prigodu za treći pogodak imala je Bartolović no njezin udarac obranila je Lara Hanaček.

Drugo poluvrijeme ponudilo je pravu malonogometnu poslasticu. U 23. minuti Tea Vrančević je pospremila loptu u desni donji kut za smanjenje vodstva ŽNK Dinama, a u 30. minuti bilo je 2:2. Jasna Đoković bila je dodavačica, a Monika Lovrić strijeljkinja. Već u sljedećoj minuti potpuni preokret kad je reprezentativka Crne Gore Jasna Đoković snažnim udarcem pogodila lijevu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu ŽNK Dinamo. U 39. minuti Vrančević nije iskoristila veliku prigodu za 4:2 čiji je udarac obranila Filipović, a kazna za ovaj promašaj stigla je vrlo brzo. Nakon fantastične solo akcije u 40. minuti za 3:3 zabila je Ivana Stanić.

U izvođenju šesteraca posebno se istaknula Ana Filipović koja je u završnici utakmice zaigrala kao igračica u polju i vratarka obranivši dva šesterca koje su izvele Dujmović i Đoković, dok je jedini pogodak sa šest metara za NC Plus Sveta Nedelja zabila Lovrić. Što se pobjedničke ekipe ŽNK Dinamo tiče Bartolović i Stanić su zabile, dok Kopić pogodila vratnicu. Osim pobjedničkog pehara ekipi ŽNK Dinamo pripala je i novčana nagrada u iznosu od dvije tisuće eura.

Linker
15. svibanj 2024 19:23