DAVOR PONGRACIC/CROPIX
CEV KUP

Prvi korak prema šesnaestini finala: Mladostaši s uvjerljivom pobjedom odlaze na uzvrat u Češku

U prvoj utakmici kvalifikacija odbojkaši Mladosti kod kuće svladali Usti nad Labem
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 11. studeni 2021. 22:00

MLADOST - USTI NAD LABEM 3:0 (26:24, 25:23, 25:12)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 100. Suci: Valentar (Slovenija) i Kralovič (Slovačka).

MLADOST: Višić 2, Repek (L), Nikačević 12, Bakonji, Gabriel 14, Jakovac 1, Vaško 1, Buša 6, Gajić 3, Vlašić 1, Smiljanić (L), Zeljković 15, Cvanciger 1. TRENER: Radovan Gačić.

USTI NAD LABEM: Lank, Beer 4, Suda 9, Pospišil, Zeman (L), Tibitanzl 4, Kobolka 7, Van Solkema 4, Kasan, Korinek (L), Srb, Balaž, Vemić 10. TRENER: Lubomir Vašina.

------------------------------------------------------------

Odbojkaši Mladosti napravili su prvi korak prema šesnaestini finala CEV kupa, drugog po snazi europskog klupskog natjecanja. U prvoj utakmici kvalifikacija Zagrepčani su u svome Domu odbojke Bojan Stranić za 80 minuta pobijedili češku momčad Usti nad Labem s 3:0 u setovima.

Mladostaši su u CEV kup skliznuli nakon neuspješnog pokušaja plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Tu ih je zaustavila češka momčad Karlovarsko koja je ipak, sudeći prema ovoj utakmici, znatno kvalitetnija od Usti.

Istina, mučio se hrvatski prvak u prvom setu u kojem je dvaput bio u minusu, ali ga je na kraju ipak uspio iščupati. Nervozno su mladostaši ušli u dvoboj i gosti su se vrlo brzo odlijepili na plus četiri - najprije na 9:5, potom i na 12:8. Malo po malo, domaći su se odbojkaši ipak vratili, poveli s 18:16, a onda su opet upali u rupu i dozvolili Česima da povedu s 22:20. Činilo se da Zagrepčanima izmiče set iz ruku, ali uspjeli su se još jednom vratiti i na kraju slaviti na razliku.

I u drugom smo setu u završnici gledali dramu iako nije trebalo biti tako. Vodili su mladostaši s 24:19, a onda izgubili četiri poena u nizu i zamalo sve upropastili. Petu set-loptu ipak su iskoristili i time konačno slomili otpor Čeha koji su se u trećem setu potpuno raspali. Mladost je ekspresno povela s 9:0 i priči je bio kraj.

Uzvratna utakmica igra se sljedeći tjedan u Češkoj, a mladostaše će do šesnaestine finala odvesti još jedna pobjeda ili poraz 2:3. U slučaju da Česi pobijede s 3:0 ili 3:1 igrat će se zlatni set, koji će odlučiti o tome tko će biti suparnik talijanskoj Monzi.

Linker
06. listopad 2024 16:04