Braća Sinković
 DAMIEN MEYER
BEZ FLOSKULA

‘Ponovit ćemo Rio! I mi se nadamo zlatu, ali i Hrvatska bi mogla biti još bolja sljedećeg ljeta‘

Braća Sinković će i na nadolazećim Olimpijskim Igrama biti među najvećim hrvatskim uzdanicama.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 06. prosinac 2020. 08:45

Braća Sinković su u novoj disciplini, dvojcu bez kormilara, osvojila po dva svjetska i europska naslova, ali ove su godine s kontinentalnog trona skliznuli na drugo mjesto. No, nema razloga za paniku, godina je bila nepredvidiva i teška, netko se s njome nosio bolje, netko lošije. Bitno je samo da se to ne prenese i na sljedeću sezonu.

- Iskreno se nadam da neće. Sigurno je sve što se ove godine događalo utjecalo na nas, ali više psihički nego fizički. Dobro smo radili, ali nakon svih tih mjeseci neizvjesnosti nismo se uspjeli 100 posto psihički pripremiti. Prvi put se to dogodilo, pa nismo imali iskustva, ali vjerujem da će sljedeća godina biti dobra. Pripreme zasad teku dobro, nadam se da će tako i ostati, a najvažnije je da su potvrdili da će Igara biti - kaže Martin Sinković.

KLIKNITE OVDJE I DOZNAJTE SVE O 69. IZBORU NAJBOLJIH SPORTAŠA U ORGANIZACIJI SPORTSKIH NOVOSTI!

Svi protokoli koje će morati poštivati u Tokiju neće im, kaže, previše smetati.

- Iskreno, kao sportašu, najbitnije mi je natjecati se, a svemu drugom ćemo se prilagoditi. Nisam nimalo stručan, ali nadam se da će se i život pomalo dotada vratiti u normalu, pogotovo sada kada dolazi cjepivo.

Braća se nikada nisu skrivala iza floskula, uvijek će otvoreno reći da je njihov cilj zlato.

- Sigurno da je opet želja zlato, bez daljnjega. Neprecizno bi bilo reći da se nadamo medalji jer nadamo se zlatu, ali koliko je to realno, to ćemo vidjeti. Nikada nećemo reći “vratit ćemo se sa zlatom”, ali vjerujem da vrijedimo za borbu za zlato.

image
Izbor sportaša godine
HANZA MEDIA

Sad kad su već četiri godine u dvojcu “bez”, mogu li usporediti konkurenciju u toj disciplini s onom koju su imali u dvojcu na pariće.

- Mislim da je u dublu ipak bila jača konkurencija, uvijek su te utrke bile blizu, a u dvojcu, ako se dobro uhvatimo, možemo napraviti i veću razliku. Ali, to ipak nije sigurno kao u dublu. Tamo smo znali da ćemo ići dobro, a u dvojcu još uvijek ima nepoznanica. Nadam se da ih neće biti do Tokija, ali spremni smo na to da čamac malo ide, malo ne ide.

Poznato je da Sinkovići redovito prate sve hrvatske sportaše. Kakva je Martinova procjena, može li Hrvatska u Tokiju ponoviti Rio?

- Imamo puno kvalitetnih sportaša u Tokiju, a uvijek se pojavi i netko tko iznenadi. Tako da mislim da bismo mogli ponoviti Rio. Neće biti katastrofa ako ne bude kao u Riju ili bolje, ali mislim da bi moglo biti.

Linker
05. listopad 2024 13:03