Arnel Bulić

 FACEBOOK
ŠOK U SUSJEDSTVU

Otkriveni detalji stravičnog napada: Bivši viceprvak svijeta reketario mladića, on ga napao hladnim oružjem?

Incidentu su navodno kumovali ranije neraščišćeni problemi između Kurtovića i Bulića
Piše: SNObjavljeno: 13. travanj 2024. 10:57

Medije u susjedstvu potresla je vijest o napadu na Arnela Bulića, bivšeg viceprvaka svijeta u kickboksu. Nesretni sportaš koji je do srebrenog odličja došao na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2018. godine izboden je u Bihaću u četvrtak u večernjim satima.

Napad na Bulića izvršio je 20-godišnji Taib Kurtović, kojeg je policija nedugo nakon pronašla i uhitila, pišu mediji u BiH. Incidentu su, kako navode susjedni mediji, kumovali ranije neraščišćeni problemi između Kurtovića i Bulića. Navodno je Bulić još prije Kurtovića reketirao i tukao, a potonji je u nekoliko navrata Bulića prijavljivao policiji.

Međutim, posljednji obračun dvojice mladića dobio je drugačiji epilog. Bulić je, navodno, s nekoliko prijatelja prišao Kurtoviću, koji se nalazio s djevojkom, i opalio mu šamar, nakon kojeg je Kurtović izvadio hladno oružje i napao Bulića.

Žrtva Bulić prvo je operiran u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, nakon čega je hitno prevezen u Sveučilišni klinički centar u Sarajevu gdje se nastavila borba za njegov život. Prema posljednjim informacijama, Bulićevo stanje je bolje.

Linker
16. travanj 2024 13:15