IN MEMORIAM

Napustio nas je čuveni fotoreporter Sportskih novosti. Ostat će upisan u anale sportskog novinarstva

Željko Pajvot (1945.-2024.) ostat će zapamćen po svojem snažnom fotoreporterskom pečatu
Piše: HNDObjavljeno: 28. srpanj 2024. 19:35

Preminuo je čuveni fotoreporter Sportskih novosti Željko Pajvot. Gotovo cijeli radni vijek proveo je u Vjesnikovim izdanjima u kojima je započeo raditi još kao šesnaestogodišnjak davne 1961. Kroz godine pratio je najviše sport ostavljajući snažan fotoreporterski pečat, po čemu su, između ostalog, Sportske novosti bile i prepoznatljive.

Željko Pajvot rođen je u Zagrebu 1945. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Fotografija ga je privukla još kao nesvršenog učenika srdnje škole. Radio je u Vjesnikovim izdanjima, a čarolija fotografije ga je vrlo brzo privukla te je u Sportskim novostima kroz godine zabilježio za povijest niz sjajnih i antologijskih događanja i samih sportaša. Pola stoljeća je bio u Hrvatskom novinarskom društvu, čiji je član od 1974. godine.

image

Željko Pajvot

Povodom smrti kolege Pajvota predsjednik Hrvatskog novinarsko društva Hrvoje Zovko njegovoj supruzi izrazio je sućut istaknuvši kako je kolega Pajvot jedan od one stare novinarske garde, koji će ostati upisan u anale našega sportskog novinarstva.

“U ime Hrvatskog novinarskog društva i moje ime, primite iskrenu sućut zbog nenadoknadivog gubitka i odlaska našega dugogodišnjeg člana Željka Pajvota”.

Ispraćaj preminulog kolege Pajvota biti će u srijedu, 31. srpnja u 14.40 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Linker
28. rujan 2024 14:35