Muriel Furrer izgbila je život na utrci SP-a u Zürichu

 Arne Mill/imago Sportfotodienst/profimedia
JAVNOST ŽELI ODGOVORE

Misterij u Švicarskoj nakon tragedije koja je potresla svijet: ‘Ne smijem reći ništa o tome‘

Postavlja se i pitanje gdje se točno dogodila nesreća te kako je moguće da nitko nije primijetio Furrer
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2024. 15:41

Mlada švicarska biciklistica Muriel Furrer (18) umrla je u bolnici u Zürichu, dan nakon teškog pada za vrijeme cestovne utrke juniorki na Svjetskom prvenstvu u Zurichu, objavila je Međunarodna biciklistička federacija (UCI), Swiss Cycling i lokalni Organizacijski odbor.

Ovaj tragičan događaj vuče mnoge repove za sobom jer nitko ne želi pričati o tome što se zapravo dogodilo. Skraćeno rečeno, previše je pitanja, a odgovora ne da je premalo, nego ih uopće nema, prenosi Blick. Konkretna objašnjenja očekivala su se se na press konferenciji koja je bila u petak, ali trajala je tek nekoliko minuta, a novinarska pitanja ostala su bez odgovora.

Švicarski dnevnik piše da je tragičan događaj obavijen misterijem. Furrer je nakon izlijetanja navodno dva sata ležala teško ozlijeđena bez da ju je itko primijetio. Kada su novinari o detaljima upitali čelne ljude utrke (Peter van den Abeele), odnosno cijelog prvenstva (Olivier Senn), dobili su odgovore poput "Nemam komentara" i "Ne smijem ništa reći o tome".

Kiša i skliska cesta

Nakon press konferencije, Van den Abeele i Senn su napustili prostoriju kroz sporedni izlaz. Da bi situacija bila još gora, policija također šuti, tako da je gotovo sve vezano za tragediju i dalje nerazjašnjeno.

Postavlja se pitanje kako je točno došlo do nesreće te kako je moguće da je apsolutno nitko nije primijetio. Švicarski mediji navode da se izlijetanje dogodilo u šumi iznad Küsnachta, na istočnoj obali Züriškog jezera, u zavoju gdje je šuma zarasla i ima dosta šipražja. Kiša i skliska cesta sigurno su kumovali tragediji. Nadležni su za nesreću doznali između 12 i 13 sati, otprilike dva sata nakon što se dogodila, a javnost je obaviještena tek kasnije.

Blick dodatno problematizira činjenicu da na ovakvim natjecanjima ne postoji radio veza između biciklista i momčadi, što znači da se puno lakše može dogoditi da nesreća prođe neopaženo.

Utrkivanje se i dalje nastavlja, već u petak će tamo utrku voziti i biciklisti, a zavoj će biti puno bolje osiguran. Nažalost, prekasno, jedan ljudski život zauvijek je ugašen.

Linker
28. rujan 2024 15:41