Nathan MacKinnon

 BRUCE BENNETT Getty Images Via Afp
HART TROPHY

Kanađanin Nathan MacKinnon proglašen najkorisnijim igračem NHL-a, Bedard novak godine

Francuzu je 28 godina, a 2013. bio je prvi izbor na draftu lige
Piše: HINAObjavljeno: 28. lipanj 2024. 11:52

Kanadski hokejaš Nathan MacKinnon iz momčadi Colorado Avalanche proglašen je najkorisnijim igračem NHL lige (MVP), prenosi francuska novinska agencija AFP.

Ovaj 28-godišnjak, prvi izbor na draftu lige 2013., bio je drugi najbolji u ukupnom poretku lige ove godine sa 140 bodova. Postigao je 51 gol i dodao 89 asistencija u 82 utakmice regularne sezone. MacKinnon je osvojio Hart Trophy kao najkorisniji igrač lige prema glasovanju medija i novinara, te nagradu Lindsay kao najistaknutiji igrač lige prema glasovanju članova sindikata igrača.

Hokejaš Tampa Baya Nikita Kučerov također je bio finalist za obje nagrade. Connor McDavid iz Edmontona, MVP doigravanja NHL-a i gubitnik finala protiv Floride, bio je finalist za nagradu Hart, a Auston Matthews, vodeći strijelac lige, bio je finalist za nagradu Lindsay.

Connor Bedard iz Chicaga osvojio je Calder Trophy za novaka godine, a Quinn Hughes iz Vancouvera osvojio je Norris Trophy za najboljeg obrambenog igrača godine prema izboru medija.

Connor Hellebuyck iz Winnipega po drugi je put osvojio Vezina trofej za najboljeg vratara lige, nakon što je prvi put tu nagradu osvojio 2020. godine.

Linker
27. rujan 2024 07:32