RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ZAGREBAČKI LAUREATI

Izabrani su sportski vladari podno Sljemena! Čudesna braća Sinković, Lokosice, Dinamo...

Sportski savez grada Zagreba nagradio sportaše za njihova dostignuća
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. prosinac 2021. 20:15

Sportski vladari Zagreba su karatistica Lucija Lesjak, gimnastičar Tin Srbić, rukometašice Lokomotive, nogometaši Dinama i veslačka braća Sinković. To su naime laureati u kategorija najboljih sportašica, sportaša, ekipa, momčadi odnosno posade u gradu Zagrebu u 2021., a koje je u hotelu Hilton Garden Inn za njihova dostignuća nagradio Sportski savez grada Zagreba.

Podsjetimo, mlada Lucija Lesjak (KK Hrvatski dragovoljac) osvojila je broncu iznad 68 kg na SP u Dubaiju, ali i brončanu u ekipnoj konkurenciji EP u Poreču. Tin Srbić (Hrvatski sokol) je ostvario hat-trick odnosno ova mu je nagrada već treća. Tin je na OI u Tokiju osvojio srebro na preči, na kojoj je ujedno i ukupni pobjednik Svjetskog kupa.

image
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Rukometašice Lokomotive su najbolja ekipa godine u Zagrebu. Lokosice su prošle sezone (2020./21.) dospjele do finala Europskog kupa, osvojile su Hrvatski kup, a za ovu su se sezonu plasirale u Ligu prvakinja koja starta u siječnju 2022. Nogometaši Dinama su momčad godine, sastav koji je osvojio dvostruku domaću krunu prošle sezone, igrali su četvrtfinale Europske lige u prošloj sezoni, a i ove su izborili nokaut fazu u kojoj ih u veljači sljedeće godine čeka Sevilla.

Najbolja posada je jasno zlatni olimpijski veslački dvojac, Martin i Valent Sinković. Jedna od najvećih priča hrvatskog sporta i inače, a ne samo ove kalendarske godine. Tokijska kolajna im je drugo olimpijsko zlato dosad.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Osim što su olimpijski pobjednici, ove su godine po peti puta postali europski prvaci, a otkako je Sportski savez Grada Zagreba 2015. uveo kategorija za najuspješniji par, posadu ili štafetu, braća Sinković njezini su jedini vlasnici! Drugim riječima, 7 punih godina Zagreba nema bolju posadu od ove bratske u čamcu s veslima. Doduše, najbolji su i u svijetu, pa kako onda ne bi bili i u svom gradu.

Čudesnoj braći Sinković, nagradu je uručio Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske dok su ostale nagrade i priznanja dodjeljivali su dogradonačelnik Zagreba Luka Korlaet, potom Tomislav Družak, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta, zatim Vjekoslav Šafranić i Marko Jakopović, predsjednik i dopredsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, Suzana Šop, obnašateljica dužnosti glavnog tajnika, članovi Upravnog odbora SSGZ Marija Anzulović i Perica Bukić.

Linker
28. rujan 2024 02:23