Srebrni osmijesi - David Ledinski i Matej Nevešćanin

 HRV. SAVEZ ZA SKOKOVE U VODU
JOŠ JEDAN VELIKI USPJEH

I ovo može postati ‘naš sport‘: ‘Mislili smo da ćemo biti zlatni, htjeli smo otpjevati hrvatsku himnu‘

Nevešćanin (16) i Ledinski (18) osvojili su srebro u disciplini sinkro skokova s daske 3 metra
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 03. prosinac 2022. 21:22

Matej Nevešćanin i David Ledinski osvojili su srebro u disciplini sinkro skokova s daske 3 metra na Svjetskom juniorskom prvenstvu u skokovima u vodu u Montrealu i tako na najbolji način zaključili iznimno uspješnu godinu mladih hrvatskih skakača. I još jednom pokazali da u godinama koje dolaze i skokovi u vodu mogu postati "naš sport".

Nevešćanin i Ledinski ovog su ljeta već osvojili i europsku bronzu u istoj disciplini u Rumunjskoj, a na istom je natjecanju Marko Huljev osvojio broncu u disciplini daska 1 metar u konkurenciji mlađih juniora. Nastavak je to priče o vrlo talentiranoj generaciji hrvatskih skakača, koja je počela skupljati velike medalje godinu ranije kad je Matej Nevešćanin osvojio europsku juniorsku broncu s daske 3 metra, a potom i svjetsku s daske 1 metra.

image

Srebrni Nevešćanin i Ledinski s trenerima nakon proglašenja u Kanadi

HRV. SAVEZ ZA SKOKOVE U VODU

Malo je nedostajalo da se Nevešćanin i Ledinski iz Montreala vrate sa zlatom za koje su vodili veliku borbu s Talijanima, koji su im najsjajnije odličje "oteli" posljednjim skokom prije kojeg su naši skakači bili u prednosti 3.84 boda. Stefano Belotti i Matteo Santoro za posljednji su nastup zaradili 71.10 bodova, a naši skakači 64.26 i Talijani su u ukupnom rezultatu bili su bolji za točno 3 boda, a 16-godišnji Santoro je osvojio treće zlato u Montrealu i izjavio...

- Stvarno sam se dobro zabavio na ovom SP-u.

Uopće ne sumnjamo. Jedno od zlata osvojio je i na dasci 1 metar, a u finalu te discipline Matej Nevešćanin, inače ove godine dobitnik Nagrade Dražen Petrović za najveću nadu hrvatskog sporta, bio je odličan šesti.

image

Odličan nastup na SP - Ledinski (lijevo) i Nevešćanin

FINA

Neposredno nakon završetka finala u sinkro skokovima mladi Zadranin, koji će u ponedjeljak slaviti 16. rođendan, nije bio nimalo sretan što im je izmaknulo zlato i to se jasno vidjelo, za razliku od 18-godišnjeg Davida Ledinskog:

- Nisam se dobro pokazao u skokovima s daske jednog i tri metra i onda ovo... Nevjerojatno. Bilo je tako blizu i da budem iskren, nakon zadnjeg zarona mislili smo da ćemo biti zlatni. Ali onda su Talijani izveli nevjerojatan skok i svaka im čast.

Dok je David Ledinski davao izjave za službenu stranicu SP-a, Nevešćanin se udaljio i naslonio glavu na zid.

- U isto vrijeme je i sretan i tužan jer smo mislili da ćemo biti prvi. Stvarno smo htjeli otpjevati himnu - objasnio je Ledinski.

Logična reakcija kad znaš da si bio toliko blizu, ali nemaju nikakvog razloga za tugu, samo za sreću zbog svjetskog srebra i veliki, veliki ponos.

image

Matej Nevešćanin i David Ledinski

Bronca je pripala britanskim 17-godišnjacima Leonu Bakeru i Hugu Thomasu, koji su isto očekivali naš par na najvišoj stepenici postolja.

- Bilo je to teško natjecanje, a činilo se da će Hrvatska pobijediti. No, i mi smo bili samouvjereni jer smo na EP osvojili srebro iza Talijana i ispred Hrvata pa smo znali da ako imamo dobar dan možemo opet biti na postolju s njima - rekao je Baker.

Linker
27. travanj 2024 22:22