Igrači Olmissuma

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
SINARA JE BILA PREJAKA

Hrvatski prvak propustio šokirati Ruse u samoj završnici, Omišani još jednom poraženi u Ligi prvaka

Ostala je utakmica u nedjelju, a trener Olmissuma najavljuje bitku za pobjedu u Elitnoj skupini.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 03. prosinac 2021. 18:39

OLMISSUM – SINARA 2:3

LISABON Pavilhao Joao Rocha. Gledatelja 100. Suci: David Nissen (Danska), Marc Birkett (Engleska). Treći sudac: Kovacs (Mađarska). Delegat: Beceiro (Španjolska).

STRIJELCI: 0:1 Abramov (4), 0:2 Gerasimov (14), 0:3 Fahrutdinov (27), 1:3 Marić (39), 2:3 Marić (40).

OLMISSUM: Bilandžić, Kustura, Hrstić, Pavić, Jurlina, Postružin, Horvat, Juretić, Perišić, Kolobarić, Marić, Sekulić, Baučić, Čizmić. Trener: Duje Maretić.

SINARA: Putilov, Karpov, Okulov, Abramov, Demin, Prudnikov, Fahrutdinov, Sokolov, Šiškin, Gerasimov, Timošenko, Ivanov, Sorokin, Kalmahelidze. Trener: Jevgenij Davletšin.

ŽUTI KARTONI: Marić (29).

IGRAČ UTAKMICE: Sergej Abramov

Hrvatski prvak u futsalu, Olmissum, izgubio je i drugu utakmicu u skupini B Elitne runde Lige prvaka u Lisabonu. Nakon europskog prvaka Sportinga (1:3), ovoga puta je bolji bio ruski prvak Sinara iz Jekaterinburga (2:3).

Konačni rezultat malo vara, ali i pokazuje kako se u futsalu u kratkom intervalu može dosta toga promijeniti. Sinara je, naime, na ulasku u 39. minutu imala visokih 3:0 i pritom se bez problema branila od napada Omišana s igračem-vratarom. Više od pet minuta lopta je bezuspješno kružila i kružila, redale su se pogreške, bez udarca i prave opasnosti. Samo da bi se otvorilo Alenu Mariću, koji je na 1:48 do kraja ostao sam na drugoj vratnici i zabio iznad Putilova. Točno minutu kasnije opet je Marić pogodio kroz Putilova, smanjio na 2:3, a u preostalih 48 sekundi više se nije dalo napraviti, nije se uspjelo izjednačiti i prirediti iznenađenje.

Sinara je u utakmicu ušla kao veliki favorit, a Olmissum s nadanjima i vjerom da s njima mogu pokazati više nego protiv Sportinga. Protiv Portugalaca su uglavnom bili osuđeni na obranu, sada su mislili da će biti u stanju pokazati ono zbog čega su posljednje dvije godine najbolji klub u Hrvatskoj. Trener Sinare je u odnosu na utakmicu sa Hovocubom promijenio vratara, bombarder Kalmahelidze (pucao je više od deset puta) je ostao na klupi.

Tvrdi i pragmatični Rusi su se nametnuli i poveli u 4. minuti kad je nakon kornera Prudnikova volejom pogodio Abramov ispod Bilandžića. Ubrzo je mogao poravnati Horvat, najprije je pogodio vratnicu, pa nakon kornera ostao sam ispred Putilova. Jurlina mu je dao idealnu loptu, ali Horvat je nije dobro zahvatio. Jednako veliku priliku za 1:1 propustio je Postružin, Rusi su pogriješili, iz kornera mu dali loptu, a on je u šestercu krenuo driblati Putilova i spetljao se.

Drugi pogodak Sinare kao da je obeshrabrio i demotivirao Olmissum. Dogodio se u 14. minuti, pucao je Abramov, lopta se odbila do Gerasimova na drugoj vratnici, a on se spretno snašao i ugurao je u mrežu pored Horvata i Bilandžića. Očekivali smo da će odmor od deset minuta vratiti na teren mobilizirane Omišane, no Sinara je i dalje kontrolirala događaje. U 27. minuti je suđen prekršaj Horvata na Gerasimovu na sedam metara, Fahrutdinov je bez problema pretvorio u 3:0.

- Scenarij je isti kao prvog dana, slične smo pogotke primili – rekao je trener Duje Maretić. - Žao mi je, mogli smo izvući puno bolji rezultat. Sinara me nije impresionirala. Znam da smo radili pogreške, koje nisu uobičajene. Znam da je prisutan umor od prve utakmice. Opet imam dojam da smo mogli više. Izvući ćemo pouke, ići korak po korak. Nismo navikli na ovakve utakmice, neki detalji, pogotovo kad se vratar priključuje napadu i razbija ritam.

Ostala je utakmica u nedjelju sa Hovocubom.

- Tri boda u Elitnoj rundi hrvatski futsal mora imati, svjesni smo da smo ostali dužni i ne treba nam veći motiv od toga – pošteno je priznao Maretić.

- Protiv Sportinga imaš osjećaj da mogu sve, ovako, onako, oni će proći. Mislim da su 70 posto jači od Sinare. Nama su od početka dogovori pali u vodu, vuklo nas je prema dolje. Nismo imali ritam. S ovima se može igrati, šteta – rekao je vratar Josip Bilandžić. – Nije nas pritisak natjerao na pogreške i glupe odluke, mislim da je to nedostatak kvalitetnih utakmica.

Linker
27. rujan 2024 10:31