RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
ZLATNA LIGA

Hrvatske odbojkašice nisu imale problema s Bjeloruskinjama, ostaju u igri za plasman na završni turnir

Iako više od godinu dana nisu bile na okupu, naše su djevojke pokazale zavidnu razinu igre.
Piše: HINAObjavljeno: 30. svibanj 2021. 18:50

Za 70 minuta čiste igre hrvatske su odbojkaške reprezentativke glatko svladale Bjelorusiju sa 3-0 (25-23, 25-15, 25-20) u 3. kolu skupine C Zlatne europske lige i ostale i dalje u prilici izboriti završni turnir.

Treća utakmica u natjecanju je pokazala da stvari polako sjedaju na svoje mjesto u našoj pomlađenoj reprezentaciji koja više od godinu dana nije bila na okupu. Iako, i dalje su prisutne pogreške u igri naših djevojaka, pa su tako kroz neforsirane pogreške ponudile Bjeloruskinjama čak 21 poen, dok su s druge strane naše suparnice griješile manje i imale 16 pogrešaka. Ali, zato je Hrvatska bila dominantna u svim ostalim elementima, u bloku, 11 poena prema osam suparnica, servisima, četiri asa prema dva protivnica, te pogotovo u poenima u napadu - 44 Hrvatska, 27 Bjelorusija.

Osim u prvom setu, u ostalima je naša izabrana vrsta vodila od početka do kraje seta. Iskusna Matea Ikić sa 14 poena najučinkovitija u našim redovima, a 12 je dodala Katarina Pavičić koja je cijeli susret odigrala na poziciji korektorice, umjesto Samante Fabris, i koja je kasnije rekla:

"Vidi se da smo progresivno pozitivno napredovale, u prve dvije utakmice na turniru smo se još tražile, jer dugo nismo bile zajedno, da bi sada polako počelo sve sjedati na svoje mjesto. Tek smo 15 dana na pripremama i treba nam još neko vrijeme za prilagodbu. Zadovoljna sam pobjedom koja nam je dala dodatnu motivaciju za slijedeći turnir, a meni je osobno drago što sam igrala umjesto Samante i nadam se dostojno je zamijenila".

Božana Butigan imala je devet poena u ovom susretu nakon kojeg je rekla:

"Definitivno nam je bilo potrebno malo vremena da se sve zajedno osjetimo u igri. Važno je da vidimo napredak iz susreta u susret. Sada s nestrpljenjem čekamo slijedeći turnir. Drago mi je da smo u ovom ciklusu pobijedili baš na Dan Državnosti".

Naredni turnir naše odbojkašice igrat će sljedećeg tjedna u Bjelorusiji.

Linker
27. lipanj 2024 04:39