Hrvatska reprezentacija

 HŠRS
VELIKI TRIJUMF

Hrvatska je svjetski prvak! Sve je odrađeno savršeno, reprezentacija uvjerljivo osvojila zlato

Hrvatska je uvjerljivo slavila s ukupno 31 negativnim bodom i ukupnom kilažom 20,006 kg
Piše: HinaObjavljeno: 23. rujan 2024. 11:50

Hrvatska reprezentacija u lovu ribe udicom na plovak osvojila je naslov svjetskih prvaka na 70. jubilarnom SP-u održanom od 16. do 22. rujna u francuskom gradu Bethuneu na kanalu d’Aire à la Bassée gdje su se okupili predstavnici 27 zemalja.

Nakon posljednjih nekoliko svjetskih prvenstava na kojima je ekipna medalja bila nadomak ruke, te bi drugi dan bi nažalost iskliznula, u Francuskoj je sve odrađeno savršeno i reprezentacija je uvjerljivo osvojila zlato.

Hrvatska je uvjerljivo slavila s ukupno 31 negativnim bodom i ukupnom kilažom 20,006 kg, drugi su bili Talijani sa 40 negativnih bodova, dok su broncu osvojili domaćini Francuzi s 43 boda.

Uz ekipno zlato, Matija Kraševac osvojio je pojedinačnu broncu, dok je zlato pripalo Mađaru Laszlu Csillagu, a srebro Poljaku Wiktoru Walczaku. Kraševac je osvojio treće mjesto i brončanu medalju s jednom sektorskom pobjedom i jednim drugim mjestom, s tri boda i manjom kilažom. Sedmo mjesto ukupno s četiri boda osvojio je Alan Perko, dvanaesto s pet bodom Mihael Pongrac. Željko Raženj je s devet bodova ostvario pojedinačno 28. mjesto dok je Mario Pejaković završio pojedinačno 35. s deset negativnih bodova.

image
HŠRS

Reprezentativci Hrvatske od prvog dana treninga pronašli su najbolju taktiku koju su savršeno utrenirali, te su sa kombinacijom brzog ribolova glavoča, deverikama u sektorima gdje je bilo potrebno, uvjerljivo slavili.

Reprezentaciju su na ovom svjetskom prvenstvu vodili trener Martin Vrčković i kapetan Damir Škorić, dok su logistiku činili Kristijan Kosmačin, Josip Vrčković i Krunoslav Lešić.

Hrvatska je petnaesta zemlja koja se upisala na pehar pobjednika ovog 70. po redu svjetskog prvenstva. Do sada su najviše naslova osvajali Francuzi i to 16 puta.

Linker
23. rujan 2024 11:50