ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
PRAVI PEH

Branitelj naslova Tour de Francea doživio neugodan udarac prije početka utrke: Evo o čemu se radi

Prethodnih godina Kuss se prometnuo u najznačajnijeg Vingegaardova pomagača u brdskim etapama
Piše: HinaObjavljeno: 25. lipanj 2024. 12:24

Branitelj naslova pobjednika "Tour de Francea" iz 2022. i 2023. godine, danski biciklist Jonas Vingegaard dobio je novi neugodan udarac i prije početka ovogodišnje utrke, koja starta u subotu u Firenci, jer je u utorak objavljeno kako na startu neće biti njegovog glavnog pomoćnika Amerikanca Seppa Kussa.

"Sepp Kuss se nije u dovoljnoj mjeri oporavio od Covida i stoga neće startati. U momčadi će ga zamijeniti Bart Lemmen", objavila je momčad Visma-Lease a Bike.

Prethodnih godina Kuss se prometnuo u najznačajnijeg Vingegaardova pomagača u brdskim etapama, a koliko je Amerikanac kvalitetan vozač pokazao je i lani kada je osvojio "Vuelta a Espanu" ispred dvojice tadašnjih kapetana svoje momčadi Vingegaarda i Slovenca Primoža Rogliča.

I sam Vingegaard na "Tour" dolazi u upitnoj formi jer nije nastupio na niti jednoj utrci još od sredine travnja i teškog pada na utrci u Baskiji u kojem je slomio ključnu kost i nekoliko rebara te zadobio ozljede pluća pa je tek prije pet dana dobio dopuštenje za dolazak na start "Toura".

Linker
25. lipanj 2024 12:25