Nika Fleiss se oprostila od prijatelja koji je tragično stradao u Austriji

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
STRAVIČNA NESREĆA

‘Bože, ima li te i gdje si nestao?‘ Nika Fleiss u šoku nakon pogibije Slovenca koji je nastupao i za Hrvatsku

Marko je za sobom ostavio zaručnicu Ninu Kaluđerović s kojom je čekao treće dijete
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2021. 18:18

Tužne vijesti proširile su se iz Austrije nakon što je tamošnja policija potvrdila da je u Söldenu život izgubio slovenski snowboarder Marko Grilc. Slovenac je prije pet godina u Austriji već preživio tešku nesreću nakon koje se nije natjecao, ali je nastavio snimati edukativne filmove za mlade daskaše.

"Nema starosne granice u vašem životu. Sami odlučujete kada ćete se predati. Nikada neću prestati sa snowboardingu", govorio je Marko 2017. godine dok je prošle godine rekao kako se okrenuo obitelji:

"Kad sam ozlijedio leđa, svijet mi se preokrenuo. Promijenio sam svoje prioritete i način na koji provodim vrijeme. Želio sam više vremena provesti s obitelji i ne odlaziti bez njih na duga putovanja pa smo putovali zajedno."

Grilca je na Instagramu pratilo 240.000 ljudi, a u utorak je snimao jedan promo film za stazu u Söldenu. Staza je bila zatvorena, a Marko ju je išao pregledati. Prema pisanju slovenskih medija, nije nosio kacigu i tijekom jednog spusta je upao u dubok snijeg i udario u stijenu koju je snijeg prekrio. Preminuo je usprkos pokušajima da ga se reanimira.

Grilc je bio najpopularniji i jedan od najuspješnijih slovenskih freestyle snowboardera, a u početku karijere je nastupao i za Hrvatsku. Kao junior je četiri puta bio prvak svijeta, a kasnije je osvajao Big Air Svjetski Kup, Billabong Air & Style u Innsbrucku 2009. i O'Neil Evolution Slopestyle 2010. godine. Bio je i drugi u Svjetskom kupu 2008., a medalje je osvajao i na X igrama.

Njegova smrt je potresla bivšu hrvatsku skijašicu Niku Fleiss čiji se brat Sebastian bavi snowboardingom. Upravo joj je on prenio crne vijesti.

"Bože, ima li te i gdje si nestao? Zove me brat i kaže mi; Nika, nema više Marka. Poginuo je na svom terenu, na snijegu. Ne mogu vjerovat. Ne mogu ni ja", napisala je Nika Fleiss pa dodala:

"Iskrena sućut draga Nina tebi i cijeloj obitelji i nek ti nebesa daju snagu u ovim teškim danima. Počivao u miru Marko i hvala ti što si s nama dijelio snježna prostranstva."

Grilc je iza sebe ostavio zaručnicu Ninu Kaluđerović, glazbenicu poznatiju pod umjetničkim imenom Nina Kay, s kojim ima i dvoje djece. Nina čeka i treće dijete, a sada ju je dočekala najgora moguća vijest...

Linker
20. travanj 2024 22:12