AFP
FRANCUSKI IZBORNIK

Onesta u problemima: 'Ovisimo o Karabatiću kao što Hrvatska ovisi o Duvnjaku'

Da im je svejedno, nije jer su svjesni da do kraja skupine još moraju igrati sa Švedskom, a da uopće ne izgleda nemoguće da im osmina finala donese Dance
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. siječanj 2015. 22:51

Island nije imao briljantan start na SP, Šveđani su ga pregazili, ali su u utorak Islanđani pokazali da imaju zube i otkinuli bod Francuzima. Bili su bliže pobjedi, ali je Francuska na vratima imala Thierryja Omeyera, koji je spriječio veće iznenađenje.

Da im je svejedno, nije jer su svjesni da do kraja skupine još moraju igrati sa Švedskom, a da uopće ne izgleda nemoguće da im osmina finala donese Dance, što bi bio ultra spektakl.

Claude Onesta, izbornik Francuza, nastavlja žestoko na SP-u. Nakon što je smijenio Jeromea Fernandeza s mjesta kapetana, novinarima je nakon Islanda bez biranih riječi priopćio.

- Igramo slabo, previše ovisimo o Nikoli (Karabatić). Drugi igrači kao, recimo, Accambray ili Barachet još nisu u stanju nositi takav teret, a Narcisseu je ovo bila prva utakmica nakon ozljede, što je otežavajuća okolnost za nas. Ovisimo o Nikoli kao što Hrvatska ovisi o Duvnjaku, Danska o Hansenu ili Island o Palmarssonu, a to je uvijek mač s dvije oštrice. Zabrinuti smo, no, moramo se nositi s tim - zaključio je Onesta.

Evidentno je da se nose sve teže i da ono smjenjivanje Fernandeza nije bilo bez vraga. Što će biti dalje, vidjet ćemo. Iskustvo kaže da su u skupini uvijek takvi, a poslije počinje druga priča.

Linker
22. rujan 2024 17:26