foto: Filip Hrgović (facebook)
RAZARAČ IZ DUBRAVE

'Oj hrvatska mati, nemoj tugovati!' Ovdje pogledajte meč koji nitko nije prenosio!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2015. 00:18

Razarač iz zagrebačke Dubrave je uspio. Filip Hrgović je prvak Europe u boksu, u najjačoj, superteškoj kategoriji! U finalu Europskog prvenstva u bugarskom Samokovu, nedaleko od Sofije, Hrgović je izrazito nadmočno, bez imalo problema svladao Nijemca Floriana Schulza jednoglasnom sudačkom odlukom 3-0. Već sam brojčani odnos u kojem su suci iz Kube, Finske i Rusije vrednovali potpuno jednako sve tri runde za Hrgovića, sva trojica sa po ukupnih i u boksu vrlo uvjerljivih 30-27. Tu dvojbe apsolutno nikakve nije bilo.

- Ostvario se jedan dio mojih snova, jako sam sretan što sam donio prvo zlato u Hrvatsku, što je prvi put svirana hrvatska himna na Europskom prvenstvu. Nemam još osjećaj što sam ostvario, nadam se da ću sutra imati, kada se sve slegne. Drago mi je da u kontinuitetu dolaze rezultati, osigurao sam Olimpijske igre, pa sada sam osvojio europsko zlato, nada se i svjetskoj medalji, pa i olimpijskoj da zaokružim posao.

Nakon 1973. ili pune 42 godine ponovo je jedan Hrvat amaterski prvak Europe u boksu. Spomenute '73. zlatna su bila čak dvojica. Puljanin Mate Parlov, i službeno najbolji hrvatski sportaš 20. stoljeća koje je taj naslov u teškoj kategoriji (do 81 kg) bio već drugi, ali na istom prvenstvu i Marjan Beneš (do 63.5 kg) kojeg tu uvrštavamo iako je činjenica da u Hrvatskoj nije rođen, niti je živio. No, ostavimo se prošlosti. Ono što je bitnije je zlatna sadašnjost hrvatskog boksa na čijem je vrhu sablje Filip Hrgović, nesuđeni košarkaš. Još više od toga, Filip zalog na kojem temeljimo vjeru u još bolju budućnost hrvatskog boksa.

Nakon meča i osvajanja zlatne medalje Filip je na svojem službenom facebook profilu napisao:

- Moji snovi i moje molitve se ostvaruju! Naslov europskog prvaka u mojim je rukama! Pobijedio sam u finalu Nijemca Floriana Schulza na bodove. Oj hrvatska mati, nemoj tugovati... Pjevat će večeras mala skupina Hrvata ovdje u bugarskim planinama, zapjevajte i vi kod kuće, radujte se zbog mene! Zlato dolazi u Hrvatsku!

Linker
24. rujan 2024 18:38