Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images
TAKO JE DOBRO...

Odličan rezultat hrvatskog majstora: IKostelić podsjetio na stare dane i zablistao

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je alpsku kombinaciju u francuskom Chamonixu završio na odličnom devetom mjestu. Prvi je to put nakon 13 mjeseci da je Ivica ušao u TOP 10.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. veljača 2016. 17:07

Da u njemu i dalje gori natjecateljski plamen, Ivica Kostelić naglašava svaki put kada se nakon 35. ili 50. mjesta susreće s pitanjem: “Što ti to treba...”

No da još uvijek nije za rezalište, jučer je dokazao i prvim konkretnim rezultatom u tekućoj sezoni. U Chamonixu je 36-godišnji Zagrepčanin osvojio deveto mjesto u kombinaciji i time nakon 13 mjeseci posta ostvario Top 10 plasman u utrci Svjetskog kupa.

Podlogu za solidan rezultat Kostelić je stvorio u jutarnjem slalomu (zbog loših uvjeta utrke su zamijenjene, a spust skraćen) u kojem je bio četvrti, iza francuskog trojca Pinturault, Mermillod, Muffat-Jeandet.

Nakon opreznijeg spusta Ivica je u cilj stigao kao šesti, a do kraja su ga pretekli svi preostali skijaši u startnoj kućici. Pinturault je zadržao prednost i treći put ove sezone slavio u Svjetskom kupu, ispred Parisa i Mermilloda Blondina.

Kostelić je za pobjednikom zaostao 2.02 sekunde. Natko Zrnčić-Dim (+3.23) bio je 19., a Max Ullrich 41. (+5.92).i

Linker
01. srpanj 2024 13:47