OKREĆE NOVU STRANICU

Odlazak s klupe nakon dvije godine, Hrvatska ostala bez izbornika: ‘Svašta smo zajedno doživjeli‘

‘Tijekom protekle dvije godine radili smo zajedno, napredovali rame uz rame‘
Piše: SNObjavljeno: 06. prosinac 2023. 11:01

S početkom 2021. na klupu hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije došao ja tada 35-godišnji Ferhat Akbaš, turski stručnjak s 15-godišnjim iskustvom, zamijenivši do tada vrlo uspješnog Talijana Danielea Santarellija, koji je bio izbornikom nešto više od tri godine. Dvije godine kasnije Akbaš odlazi s mjesta izbornika hrvatske reprezentacije.

Mladi turski stručnjak, nakon što je bio dvije sezone na klupi naše ženske izabrane vrste, gdje će biti upamćen po tome što je pod njegovim vodstvom Hrvatska prvi puta sudjelovala u prestižnoj Ligi nacija, okreće novu stranicu u karijeri.

- Rad s ekipom koja je tako strastvena i predana odbojci za mene je bio poseban, i ostat će uistinu jedinstven - rekao je Akbaš na oproštaju od reprezentacije Hrvatske.

- Tijekom protekle dvije godine radili smo zajedno, napredovali rame uz rame. Svašta smo zajedno doživjeli, uvijek sanjajući o koraku naprijed. Za to vrijeme napisali smo lijepe priče iz Hrvatske. Uvijek sam bio ponosan što sam dio hrvatske odbojke. Međutim, došlo je vrijeme za rastanak. U ekipi vidim ogroman potencijal pa se nadam da će hrvatska odbojka nastaviti napredovati. Zahvaljujem se na kraju na svemu Hrvatskoj koja će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu.

Pred čelnicima Hrvatskog odbojkaškog saveza sada je zadatak pronaći što prije dostojnu zamjenu inozemnom stručnjaku na našoj klupi.

- Zahvaljujem se gospodinu Ferhatu Akbašu na dvije godine odlične suradnje. Mislim da smo, pogotovo u prvoj sezoni plasmanom u VNL, napravili veliki i lijep rezultat - rekao je Frane Žanić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

- Tijekom ove sezone je puno mladih igračica startalo u seniorskom pogonu, no mišljenja sam da je ipak mogla biti i rezultatski bolja. Opet, mislim da je iznimno važno da se s Akbašom rastajemo u prijateljskim odnosima. U vrlo skorom vremenu krenuti dalje i pronaći rješenje za novog izbornika, kako bi i dalje ostali konkurentni, u vrhu europske i svjetske odbojke sa ženskim selekcijama. Mislim da naš fokus i forte trebaju biti mlađe dobne reprezentativke koje su ovo ljeto pokazale odlične rezultate pa se trebamo pobrinuti da one danas-sutra preuzmu naslovne uloge u A selekciji.

Linker
16. lipanj 2024 12:11