Pobjeda Hrvatske u Norveškoj

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
JOŠ KORAK BLIŽE EURU

Nova rutinska pobjeda Hrvatske! Nije je omeo ni put od 19 sati, no ono najteže tek joj slijedi...

Tek u ponedjeljak naši momci kreću natrag, u utorak su u Osijeku gdje se dan kasnije igra s Grcima.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 17:45

NORVEŠKA - HRVATSKA 0:3 (18:25, 19:25, 17:25)

VOLDA - Dvorana Sparebank Arena. Gledatelja 950. Suci: Horvath (Mađarska) i Kurtiss (Latvija).

NORVEŠKA: Kvalen, Ekeland, S. Olsen 16, Huus 3, Ostvik 1, Olimstad 11, Hettervik, Kjollesdal, Thelle, Takvam 11, Sunde 3, E. Olsen, Bargum, Kavli 8. IZBORNIK: Tore Aleksandersen.

HRVATSKA: Višić 4, Perić, Nikačević 1, Busak Vidaković, Bakonji, Sedlaček 7, Hanžić, Šestan 24, Dirlić 8, Marelić, Pervan, Andrić, Mihalj 10, Zeljković. IZBORNIK: Cedric Enard.

Drugi put u četiri dana. Oba puta s po 3:0. nećemo baš napisati lagano i ležerno jer valjalo je svaki poen izboriti, za njega raditi oznojiti se, ali da neke velike bojazni bilo nije, to je točno. Norveška je pala prošle srijede u Osijeku, a nisu baš imali izgleda ni doma pred svojih gotovo 1.000 navijača (ali i nekoliko uočenih hrvatskih). Sve je bilo gotovo u 76 minuta igre. Naše odbojkaše nije izgleda odveć namučio niti maratonski, 19-satni put do grada Volde u središnjem dijelu Norveške, na hladnom sjeveru Europe gdje je dan prije utakmice temperatura bila samo 11 stupnjeva. Na dan utakmice dvostruko viša, za Norvešku čak 22. Za sjevernjake čak i vruće, tako da je dobro da su ih Enardovi izabranici "ohladili".

Izuzmemo li u odbojci uistinu sasvim nebitno vodstvo na početku 1. seta (2:0), Norveškoj naši igrači nisu pružili ni promil šanse da učine i jedan set malo "gušćim", zanimljivijim. Ne možemo reći da nam takva "dosada", uvjetno rečeno, nije godila. Iako, Norveška nas je za razliku od osječke utakmice sada dočekala nešto jačom, kompletnijom. Primarno za korektora i tehničara. Sad... da je to baš bilo nešto zamjetno, nije, ali i opet... ne žalimo se. Filip Šestan s 24 poena bio je daleko najbolji pojedinac utakmice.

Hrvatski reprezentativci sutra kreću iz Volde doma, a to je opet put koji će potrajati cijeli dan, te se očekuje da će u Osijek doći tek u utorak ujutro. Sljedeća utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo je već dan kasnije, u srijedu, 17. kolovoza protiv Grčke u dvorani Gradski vrt (19.00 - ulazak slobodan). Ujedno i najbitnija utakmica u skupini, prilika za uzvrat našima nakon iznenađujućeg poraza u Grčkoj. Do kraja kvalifikacija, Hrvatska će nakon Grka još gostovati na Cipru, 20. ovog mjeseca.

Linker
04. svibanj 2024 12:47