TOM DUBRAVEC Cropix
BORIT ĆE SE ZA NASLOV

Mladostaški uragan pomeo Mađarice za prvo MEVZA finale: ‘Pokazale smo koliko smo nadmoćne i bolje‘

U prvom setu su Bekescsabu ostavile na mizernih sedam poena, kao da je riječ o drugoligaškoj ekipi
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 19:30

Odbojkašice Mladosti imat će u nedjelju priliku osvojiti prvi trofej ove sezone. Izborile su se za tu šansu sjajnom partijom u polufinalu Final Foura MEVZA lige, gdje su pobijedile mađarsku Bekescsabu sa 3:0 (25:7, 25:18, 25:20), pa će u nedjelju od 17 sati igrati finale.

Štoviše, bio je to mladostaški uragan odmah na početku meča budući da su povele 8:0, a koju minutu kasnije na semaforu je stajalo 14:1. Prilično nevjerojatno za ovu razinu odbojke, ali takvo otvaranje dvoboja samo je dodatno dignulo elan igračicama Darka Nojića pa su na krilima takvog “šamaranja” suparnica odigrale i svih 67 minuta utakmice u Mariboru, koji je domaćin Final Foura.

Na koncu su u prvom setu, Bekescsabu ostavile na mizernih sedam poena, kao da je riječ o drugoligaškoj ekipi, a ne o mađarskim doprvakinjama i lanjskim pobjednicama regionalne lige.

Samo Grbić umjesto Ištuk

U ostale dvije dionice suparnice su povezale redove pa izgledale bolje na terenu, ali nisu mogle opasnije zaprijetiti razigranoj Mladosti. U ligaškom srazu istih ekipa prije četiri mjeseca, Bekescsaba je slavila sa 3:0 u zagrebačkom Domu odbojke, što izgleda nestvarno s obzirom na ovo što se sada zbivalo na terenu mariborske dvorane Draš. Makar, mora se priznati da je ovo i potpuno drugačija, oslabljena mađarska ekipa kojoj nedostaju tri-četiri strankinje u odnosu na taj dvoboj krajem listopada. Očito su u određenim problemima jer su u zapisniku imale svega devet igračica...

Mladostašice su startale u skoro pa standardnoj postavi jer ovaj je put na poziciji jednog od primača-pucača prednost dobila Leonarda Grabić, umjesto Ane Ištuk, dok je ostatak šestorke bio uobičajen: tehničarka Karla Antunović, dijagonala Andrea Mihaljević, primač-pucač Katarina Pavičić i blokerski par Mirta Freund - Aurora Papac, uz libera Mateu Smoljan. I sve je ovog puta funkcioniralo besprijekorno, pa nije bilo potrebe za bilo kakvim intervencijama u postavi.

- Odlično smo odradile posao - rekla je Mirta Freund, koja je inače briljirala s čak devet izravnih poena iz bloka.

- U prvom smo setu pokazale koliko smo nadmoćne i bolje. No, odmah nakon utakmice krenule su pripreme za nedjeljno finale, u kojem očekujemo još jednu pobjedu, bez obzira na suparnice, i prvo mjesto u MEVZA ligi.

Treća sreća je upalila

Za suparnice su morale, naime, čekati kasniji dvoboj slovenskih ekipa, kamničkog Calcita i mariborskog Branika.
No, bez obzira na suparnice, mladostašice su već napravile korak naprijed u odnosu na protekle sezone u MEVZA-i. Ovo će im, naime, biti prvo finale u regionalnoj konkurenciji otkako su se istoj priključile u sezoni 2015/2016. Dva je puta Mladost bila blizu, dva puta igrala polufinale, ali ih je i 2018. i lani (2023.) izbacila - Bekescsaba. Treća sreća je očito sada upalila...

Linker
27. travanj 2024 05:15