Veliki posao napravile su Zagrepčanke na startu turnira

 HAOK MLADOST ZAGREB
SLAVLJE U DOMU ODBOJKE

Mladostašice uvjerljivom pobjedom otvorile borbu za Ligu prvakinja

Hrvatske prvakinje nadigrale Herceg Novi, u petak (20.00) igraju protiv belgijskog Asterixa
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 12. listopad 2023. 23:47

MLADOST 3

HERCEG NOVI 0

(25:17, 25:17, 25:19)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 250. Suci: Akinci (Tur), Petrović (Srb).

MLADOST: Antunović 5, Mihaljević 17, Pavičić 9, Grabić 13, Freund 7, Mehić 8, Smoljan (L), Sesar, Papac, Zdovc, Ištuk, Drobac, Brašnić (L), Bošnjak. TRENER: Miodrag Stojaković.

HERCEG NOVI: Jonjev 0, Balai 4, Vasiljeva 3, Jakušina 1, Čabonenko 6, Veltman 11, Cenović (L), Vuković 6, Tvrdišić 0, Vonogova, Jovović, Labović (L), Tuševljak, Kolurbasi. TRENER: Milorad Krunić

POENI IZ NAPADA: Mladost 41, Herceg Novi 26.

POENI IZ SERVISA: Mladost 5, Herceg Novi 1.

POENI IZ BLOKA: Mladost 14, Herceg Novi 6.

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠKA: Mladost 15, Herceg Novi 22.

Odbojkašice Mladosti pobjednički su otvorile kvalifikacijski turnir za Ligu prvakinja, što se igra u Domu odbojke Bojan Stranić. Hrvatske su prvakinje bile bolje od crnogorskih prvakinja iz Herceg Novog te upisale sigurnu i uvjerljivu pobjedu u tri seta.
Pomalo je zabrinjavajuće na papiru izgledala ekipa iz Kotorskog zaljeva budući da u rosteru imaju četiri Ruskinje, Bugarku, Kanađanku, Turkinju i Srpkinju, uz, jasno, poneku reprezentativku Crne Gore, međutim putovnica, odnosno status strankinje ne znači nužno i igračku top kvalitetu.
Što je još važnije, nisu se na to previše obazirale, a još manje uplašile mladostašice. Štoviše, odmah su od starta silovito ušle u dvoboj, automatski se time postavile kao šefice na terenu i zapravo ucrtale putanju cijele utakmice. Gošće su bile možda i malo zatečene, uspavano su počele utakmicu i u podređenom su položaju provele cijelu utakmicu. Na koncu, izuzev kratkog perioda početkom trećeg seta, Hercegnovljanke nisu ni u jednom trenutku vodile tijekom utakmice, a kamoli predstavljale opasniju prijetnju Mladosti. Prednost od 6:1 gošći ekspresno je anulirana već do 7:7 nakon bloka Katarine Pavičić, a vodstvo je donijela Karla Antunović i usmjerila mladostaški brod u mirne vode, bez praktički imalo rezultatske neizvjesnosti.
- Naravno da moramo biti zadovoljni kada pobijedimo sa 3:0 - s pobjedničkim je osmijehom konstatirala kapetanica Mladosti, Katarina Pavičić.
- Dobro smo se pripremile za Herceg Novi, ekipa je to koju nismo smjeli podcijeniti, a najvažnije je što su baš sve cure u našoj ekipi bile raspoložene. Pogotovo Leonarda Grabić, koja je bila odlična - nije mogla Katarina odoljeti, a da ne pohvali suigračicu iz startnog primačko-pucačkog para.
- Svakako je olakšanje pobjedom otvoriti ovakav turnir, jer atmosfera je odmah pozitivnija za nastavak natjecanja, budući da imamo još dvije utakmice za odigrati. Nadamo se da ćemo biti na jednako dobroj razini kao i ovaj put.
Doista je sve izgledalo vrlo dobro u redovima Mladosti, od prijema i obrane, gdje je istaknutu rolu odigrala libero Matea Smoljan, preko razigranog napada zahvaljujući Karli Antunović i raspucanoj Andrei Mihaljević, do blokova Mirte Freund (5) i Aide Mehić (3).
Mladost za prolazak u sljedeći krug kvalifikacija Lige prvakinja treba osvojiti jedno od prva dva mjesta u skupini. A to može osigurati praktički već u petak u dvoboju s belgijskim Asterixom, koji je, pak, u prvoj utakmici zagrebačkog turnira pobijedio Gacko iz BiH s 3:0 (25:20, 26:24, 25:12).
Utakmica se igra od 20 sati u Domu odbojke (ulaz besplatan), a prije toga će, pak, od 17 sati Herceg Novi biti na popravnom protiv Gackog.
- Valjda sam jedini ja znao da se ovakav ishod može dogoditi - rekao je trener crnogorskih prvakinja Milorad Krunić, koji je inače imao višegodišnji staž u Marini Kaštela.
- Svi su ovu utakmicu unaprijed upisali kao našu pobjedu, jer kao Mladost je loša, nema dobru ekipu i tako to. Međutim, problem je što mi još uvijek nismo ekipa nego tek skup igračica i trebat će nam vremena i pravi pristup igračica da postanemo ekipa - nezadovoljan je bio Krunić.
No, to su problemi Herceg Novog, za Mladost je važno da ima prvu pobjedu na kontu, a u petak juriša po novu...

Linker
27. travanj 2024 22:21