RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POBJEDA PRVAKINJA

Mladostašice u Poljskoj odškrinule vrata polufinala CEV kupa, ali posao treba odraditi u Zagrebu

Na uzvratu će u Zagrebu naše odbojkašice trebati pobjedu od 3:0 ili 3:1.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 26. siječanj 2022. 20:50

LKS COMMERCECON LODZ - MLADOST 2:3 (29:31, 21:25, 25:14, 25:17, 8:15)

LODZ - Lodz Sport Arena. Gledatelja: 1490. Suci: Juraček (Slovačka) i Cinatl (Češka).

LKS COMMERCECON LODZ: Grajber 14, Maj-Erwardt (L), Pacak 6, Jukoski, Witkowska 12, Sobieczewska 16, Ratzke 1, Strasz (L), Gajer, Akagierska 6, Piasecka 7, Jones-Perry 12. TRENER: Michal Mašek.

MLADOST: Freund, Popić 10, Perić 3, Smoljan (L), Papac, Grbavica 20, Brčić, Šamadan 11, Marković 11, Cvetičanin, Štimac (L), Tomić 11. TRENER: Leonard Barić.

Odbojkašice Mladosti napravile su korak prema polufinalu CEV kupa, drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja. U prvoj utakmici četvrtfinala kao gošće su u pet setova nakon 121 minute igre svladale poljsku ekipu LKS Commercecon Lodz, ali priča ovime, naravno, još uvijek nije završena. Uzvratna utakmica igra se u utorak u Zagrebu i tu će hrvatskim prvakinjama za prolaz trebati nova pobjeda, dok bi se u slučaju poraza 2:3 igrao zlatni set koji bi odlučivao o putniku u polufinale. Dakako, Poljakinje bi dalje prošle s pobjedom 3:0 ili 3:1.

Za podsjetnik, mladostašice su europsku sezonu počele u kvalifikacijama Lige prvakinja, izbacivši Gran Canariju, da bi potom ispale od švicarskog Neuchatela. Spustile su se nakon toga u CEV kup u kojem su u šesnaestini finala izbacile UOK Banjaluku, pa onda bez borbe u osmini finala prošle švicarski Düdingen koji je odustao od natjecanja zbog koronavirusa.

Ždrijeb ih je spojio s Poljakinjama protiv kojih su sjajno otvorile današnji ogled. Povele su s 9:3, ali su nakon toga izgubile sedam poena u nizu i set se vratio u neizvjesne vode, a potom ušao i u dramatičnu završnicu. U velikoj borbi mladostašice su spasile tri set-lopte i u konačnici slavile s 31:29.

I u drugi je set bio izjednačen do same završnice kada su odbojkašice Leonarda Barića serijom od tri poena pobjegle na 22:19 i mirno sačuvale prednost. Nisu, međutim, uspjele zadržati taj ritam u nastavku, Poljakinje su rano u trećem setu pobjegle na plus četiri i do kraja su samo povećavale prednost. Muke mladostašica nastavile su se i u četvrtom setu. Istina, dobro su se držale do 12:12, ali onda su si Poljakinje serijom 7:1 trasirale put prema petom setu.

Dobra je stvar da Zagrepčanke nakon ta dva slabije odigrana seta nisu potonule. Štoviše, furiozno su krenule u peti set, povele sa 7:1 i odjurile do vrijedne pobjede kojom su odškrinule vrata polufinala. Posao, međutim, treba dovršiti idući tjedan u Zagrebu...

Linker
18. travanj 2024 06:16