Katarina Pavičić bila je najefikasnija igračica Mladosti

 BORIS KOVAČEV Cropix
SLAVLJE U DOMU ODBOJKE

Mladostašice otpuhale gošće s hladnog sjevera i primaknule se prolazu u osminu finala

Hrvatske prvakinje uvjerljive u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV protiv finske Kangasale
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 21:59

Odbojkašice Mladost pobijedile su u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV finsku Kangasalu i udarile dobre temelje za prolazak u sljedeći krug natjecanja. U zagrebačkom Domu odbojke bilo je glatkih 3:0 za ekipu Miodraga Stojakovića, koja je angažirano i motivirano ušla u dvoboj te za samo malo više od sat vremena igre "pomela" gošće s hladnog sjevera.

No, ovo je bilo tek prvo poluvrijeme jer sljedećeg se tjedna igra uzvrat, a mladostašice su već osjetile na vlastitoj koži, na primjeru s Calcitom da prva utakmica ne mora baš ništa značiti. Međutim, postoji i određena razlika u kvaliteti između slovenske i finske ekipe, pa bi u tom smislu prolazak u osminu finala za ZG-klub trebao biti ipak prilično blizu.

Prvi set u jednom je trenutku izgledao kao nešto kraći trening servisa za Astrid Popić jer Riječanka u dresu zagrebačkog kluba došla je na red kod 6:4 i bila na servisu sljedećih deset poena, odnosno dok su mladostašice došle do 15:4. Možda ne siloviti, ali svakako vrlo precizni i nezgodni servisi pa su Finkinje svejedno prilično patile na prijemu. Što im je bila slaba točka ne samo u tom intervalu, već kroz cijeli meč. Ono što su, pak, uspjele nekako vratiti uglavnom je Katarina Pavičić lakoćom pospremala u polje odmah iz prvog udarca. Zvao je trener Kangasale oba time-outa u međuvremenu, pa napravio i zamjenu primača, ali serija je prekinuta tek poenom gošći za 15:5. No, jasno da je dotad izgrađena razlika bila sasvim dovoljna za mirno zaključivanje seta.

Zakoračile su time mladostašice prema pobjedi, napunile se sigurnošću i samopouzdanjem za nastavak dvoboja, koji je također izgledao kao jednosmjerna ulica.

Drugi set bio je još uvjerjiviji, Finkinje su ostale na 14 poena, a samo su svojim greškama darovale 11 poena domaćim djevojkama. Nastavile su patiti na prijemu, posljedično i u organizaciji napada, a istovremeno je obrana Mladosti sjajno funkcionirala. Kako je utakmica odmicala u napadu su djevojkama sa Save ruke bile sve opuštenije, sijevali su sve snažniji udarci, a Klara Perić mudro je razigravala suigračice, pa je frcalo sa svih strana (Pavičić, Mihaljević, Marković, Popić...) i Finkinjama jednostavno nije bilo spasa.

Katarina Pavičić završila je utakmicu kao najefikasnija igračica utakmice sa 18 poena.

- Znali smo da smo kvalitetnija ekipa i kad smo ulazili u utakmicu, ali morali smo to dokazati na terenu. Doduše, nismo očekivale tako slab otpor s druge strane, ali moramo se paziti jer vjerujemo i znamo zapravo da će one biti bolje na svom terenu u uzvratu. Ovo je ipak bio naš teren i dobro smo sve ušle u utakmicu i držale to do kraja te posao obavile kako treba.

Ovo je bila prva europska utakmica za Mladost nakon skoro dva mjeseca stanke, nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvakinja, pa je to svakako bio dodatan motiv da se pokažu u raspoloženom i raskošnom izdanju.

- Svakako nas je to motiviralo jer europske utakmice uvijek su posebne, drugačije i jače od ostalih utakmica koje igramo kroz sezonu i naravno da smo smo se zato ovom prilikom htjele iskazati - zaključila je Pavičić.

I trener Miodrag Stojaković mogao je razvući malo smiješka na licu, prva polovica zadatka izvršena je bez zamjerki, ali opreza nikad dosta pa stoga treba još i dokrajčiti priču u Kangasali sljedećeg tjedna.

MLADOST 3
KANGASALA 0

(25:17, 25:14, 25:16)
ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 200. Suci: Vestbo, Popović.
MLADOST: Perić 3, Mihaljević 12, Pavičić 18, Marković 6, Popić 10, Papac 5, Štimac (L), Antunović, Luketić, Ištuk, Koraca, Grabić. TRENER: Miodrag Stojaković.
KANGASALA: Jalonen, Regalado 5, Joki 10, Pöllänen 8, Rekola 10, Laukkanen 3, Sievänen (L), Sairiala, Vuorentausta, Heikkiniemi, Malinen, Pyhäjärvi. TRENER: Arttu Keränen.
POENI IZ NAPADA: Mladost 40, Kangasala 30.
POENI IZ SERVISA: Mladost 8, Kangasala 2.
POENI IZ BLOKA: Mladost 6, Kangasala 4.
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Mladost 21, Kangasala 11.

Linker
10. lipanj 2024 15:19