CEV
OPROŠTAJ OD LP

Mladostaši izgubili i drugu utakmicu, Las Palmas ih očekivano ispratio u Kup CEV-a

Hrvatski prvak bio je nemoćan protiv domaće momčadi na Kanarskom otoku
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 26. listopad 2023. 22:37

LAS PALMAS - MLADOST 3:0 (25:8, 25:14, 25:18)

LAS PALMAS - Centro Insular de Deportes Las Palmas. Gledatelja 750. Suci: Simonovska (Mkd), Goncalves (Por).

GUAGUAS LAS PALMAS: Bruno 12, Perez (L), Vigrass 7, De Carvalho 1, Bezerra 11, Echevarria 1, Ledo (L), Almansa, Mosquera 2, Diedhiou, Zonca 12, Cavanna 2, Ramos 7, Lopez. TRENER: Sergio Camarero.

MLADOST: Goc 0, Cvanciger 4, Smolej 6, Repek 0, Vlašić 3, Jakopec 2, Milić 3, Pervan (L), Ivić 0, Jakoliš, Ecker 5, Gajić, Stanković 2, Busak-Vidaković (L). TRENER: Ratko Peris.

POENI IZ NAPADA: Las Palmas 39, Mladost 18.

POENI IZ SERVISA: Las Palmas 9, Mladost 3.

POENI IZ BLOKA: Las Palmas 7, Mladost 4.

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Las Palmas 20, Mladost 15.

Nisu se dobro proveli odbojkaši Mladosti u drugoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Ligu prvaka na Kanarskom otočju. Protiv domaćeg Las Palmasa poraženi su u tri seta, ali pri tome su i osvojili svega 40 poena, odnosno mizernih osam u prvom setu.

Španjolski je prvak tražeći pobjedu kojom bi potvrdio prvo mjesto u tročlanoj skupini i nastavak vlastite borbe za LP, punom snagom nagazio od početka dvoboja, a to je bio prezahtjevan zadatak za zagrebačku momčad. Praktički se gosti nisu ni okrenuli, a gubili su 10:4, a zaostatak je nastavio rasti u intervalima po tri-četiri uzastopna poena Las Palmasa. Najveću seriju igrači španjolskog kluba započeli su kod rezultata 17:7, kada su nanizali sedam poena zaredom, odnosno stigli do 24:7.

Na startu drugog seta slika je djelovala još lošije za Mladost jer uspio je Las Palmas, koji je nastavio u istom, najjačem sastavu, spojiti čak 11 uzastopnih poena, od 0:1 do 11:1. Trener Ratko Peris, jasno, bio je primoran rotirati svoje igrače, tražiti postavu koja će barem donekle držati korak sa suparnikom, a ispalo je da je i uspio jer do kraja seta razlika je ostala na praktički istoj razini, odnosno barem se nije povećavala.

image


DAMIR KRAJAC Cropix

Treći se set, u odnosu kako su se razvijala prva dva, može čak opisati i kao donekle ravnopravan jer sve do 20. poena Las Palmasa, razlika nije bila veća od četiri poena. Međutim, niti u jednom trenutku nije bilo dileme oko konačnog ishoda budući da je Mladost evidentno bila nedorastao protivnik.

- Las Palmas je najbolja momčad na ovom turniru, lako su dobili Rumunje u prvom susretu, lako su dobili i nas. Mi smo dan ranije protiv Arcade Galati tražili svoju priliku za proći dalje u kvalifikacijama za Ligu prvaka, nažalost nismo uspjeli. Trenutačno nismo niti spremni za ovu razinu europske odbojke, ali u budućnosti sam siguran da određeni igrači, sa skupljenim iskustvom u ovakvim utakmicama, mogu puno napredovati - rekao je libero Mladosti Hrvoje Pervan.

- Nas očekuje sada već u nedjelju nova jaka utakmica, s Centrometalom u Domu odbojke u 5. kolu Superlige. Moramo stoga što prije zaboraviti ovaj turnir u Španjolskoj.

Što se Europe tiče, ovo nije kraj puta za Mladost jer igrat će 16-inu finala Kupa CEV, a suparnik je grčki PAOK. Prva utakmica igra se 30. studenog u Solunu, uzvrat je u Zagrebu.

Linker
28. travanj 2024 01:49