Stanković (u sredini) nije dočekao kraj utakmice zbog ozljede

 GORAN MEHKEK Cropix
REGIONALNA LIGA

Mladost pobjedu ‘platila‘ ozljedom Stankovića

Zagrebački klub ekspresno do slavlja nad rivalima iz Kaštela u utakmici MEVZA lige
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 22. studeni 2022. 19:12

Prvi ovosezonski dvoboj Mladosti i Ribole otvorio je zagrebački turnir MEVZA lige, ali u okršaju lanjskih finalista domaćeg prvenstva, odnosno klubova čiji su mečevi proteklih sezona nudili neizvjesnost i uzbuđenja, ovoga puta nije bilo previše dramatike. Domaćini su ekspresno stigli do pobjede i tako upisali sedmi uzastopni trijumf nad rivalima iz Kaštela, gledajući sva natjecanja.

Najizjednačeniji je bio drugi set, jedino su u njemu gosti uspjeli prijeći granicu od 20 poena, ali svejedno ni tu nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti mladostašima. Prvi set bio je relativno rano riješen, u trećem su Kaštelani držali kontakt do 18:16, ali onda je uslijedila mini-serija od tri poena za domaći sastav koja je posve slomila goste. Štoviše, i trener Kaštela Ivan Rančić, razočaran i ljutit na svoje igrače, u tom je trenutku sjeo na klupu, praktički se pomirivši s porazom.

I ranije se tijekom utakmice Rančić hvatao za glavu radi nekih grešaka svojih odbojkaša, makar nije da nije bilo reakcije od igrača ili da nije bilo žara u njihovoj igri jer bacali su se oni i u reklame za loptama, ali jednostavno Ribola je ušla u loše razdoblje.

I dok su prošlotjedne utakmice protiv ciparske Omonie u europskom Challenge kupu zapravo bile igrački (i rezultatski) dobre, bez obzira na negativan konačni ishod, uslijedila je šokantna eliminacija u domaćem Kupu Vinka Dobrića od Zadra, pa je utakmica u Zagrebu trebala biti svojevrsno iskupljenje. Međutim, Mladost u ovom trenutku izgleda kompaktnije i stabilnije kao momčad, ali i s više raspoloženih pojedinaca.

- Zaslužena naša pobjeda, rekao bih, niti u jednom trenutku nije bilo upitno to je bolji. Kvalitetnija smo momčad od Kaštela i to smo dokazali - sažeo je kapetan mladostaša, Ivan Zeljković.

- Probali su nas iznenaditi, odlično su odigrali njihov organizator igre (Strugar, op.a.) i korektor (Mehić, op.a.), koji nam je radio velikih problema u napadu. Mi smo imali malo problema u bloku, to moramo popraviti u jačim utakmicama - dodao je, pak, trener Mladosti, Ratko Peris.

Jedini problem za Mladost je ozljeda Stanka Stankovića. Stradao mu je zglob desne noge nakon što je krivo doskočio na nogu suigrača Gajića pri bloku sredinom trećeg seta. Zamijenio ga je Roko Vlašić, koji je inače s dva asa zatvorio utakmicu. Nedugo, pak, nakon utakmice dr. Žukovski omotao je zglob Stankoviću, koji iz dvorane otišao na štakama. Kako je izgledalo u utorak navečer, za očekivati je da Osječanina neće biti u momčadi u utakmici protiv njegova bivšeg kluba, Murse, u četvrtak (17.00), također u sklopu MEVZA lige.

- Protiv Murse bi trebala biti zahtjevnija utakmica jer ipak je to za pola klase kvalitetnija momčad od Kaštela te će trebati više koncentracije i biti na maksimumu da bismo došli do nove pobjede - rekao je Zeljković.

Prije tog dvoboja, u srijedu će Kaštela i Mursa odmjeriti snage, također u zagrebačkom Domu odbojke (17.00).

Inače, Mladost je ovime došla na omjer 2-2 u MEVZA-i, dok su Kaštela na 0-3. Mursa, pak, ima skor 1-1.

MLADOST 3
RIBOLA KAŠTELA 0
(25:17, 25:22, 25:18)
ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 75. Suci: Novak, Tomeć.
MLADOST: Repek (L), Jakoliš, Stevanović 6, Ivić, Vlašić 3, Vaško, Ecker 16, Gajić 7, Dolgopolov 3, Jakopec, Smiljanić (L), Stanković 5, Zeljković 12, Cvanciger. TRENER: Ratko Peris.
RIBOLA KAŠTELA: Daca 5, Barać 2, Mustapić, Strugar 2, Kulušić 6, Cvijović, Aganović, Martinović, Mehić 15, Stojić, Jureta 6, Jurković (L). TRENER: Ivan Rančić.
POENI IZ NAPADA: Mladost 40, Ribola 28
POENI IZ SERVISA: Mladost 6, Ribola 3
POENI IZ BLOKA: Mladost 6, Ribola 5
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Mladost 23, Ribola 21.

Linker
25. travanj 2024 22:56