GORAN MEHKEK Cropix
POBJEDA ZA KRAJ

Liga prvakinja za dlaku je izmakla Zagrepčankama, ali sjajnom predstavom ostale u Europi

‘Bez obzira što nismo izborili Ligu prvakinja, pokazali smo svoju kvalitetu na europskoj razini‘
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 26. listopad 2023. 17:39

MLADOST - KP BRNO 3:0 (25:15, 25:17, 25:17)

ALBA - Polivalenta Alba Blaj Arena. Gledatelja 150. Suci: Burkiewicz (Polj), Jokelainen (Fin).

MLADOST: Antunović 4, Mihaljević 11, Pavičić 9, Ištuk 10, Mehić 4, Papac 5, Smoljan (L), Freund 4, Sesar 2, Zdovc 2, Drobac 0, Brašnić (L), Bošnjak 5, Grabić 2. TRENER: Miodrag Stojaković.

KP BRNO: Krizanovska 2, Kunikova 11, Jelinkova 5, Prchalova 2, Zapletalova 2, Gronichova 0, Stojanović, Chlupova, Hrusecka 3, Gronichova (L), Smardova (L), Kormendyova 2, Pelikanova, Pavlikova. TRENER: Erik Nezhoda.

POENI IZ NAPADA: Mladost 41, KP Brno 18.

POENI IZ SERVISA: Mladost 8, KP Brno 5.

POENI IZ BLOKA: Mladost 9, KP Brno 5.

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Mladost 17, KP Brno 21.

Nakon što su dvije utakmice na turniru u rumunjskom Blaju izgubile i pomalo nesretno u pet setova, odbojkašice Mladosti ipak su se nagradile pobjedom na oproštaju od završnog kruga kvalifikacija za Ligu prvakinja.

S obzirom na spomenuti ishod dvoboja kontra Asterixa i Albe Blaj, odnosno na činjenicu da je ista takva sudbina zadesila i češku ekipu KP Brno, oba su sastava bez ikakvog pritiska mogla odigrati treću utakmicu jer nisu više konkurirali za prolaz dalje. No, ulog je bilo treće mjesto i određivanje suparnika u Kup CEV-a, u kojem će oba kluba nastaviti europsku sezonu.

U takvim okolnostima daleko srčanije bile su mladostašice, koje su ozbiljnije i motiviranije pristupile dvoboju, a što se na kraju ocrtalo i u rezultatu. Bio je to zapravo lagan posao za Mladost, što se ne može često reći kada su u pitanju međunarodne utakmice, no i to će možda sugerirati nešto o karakteru mlade aktualne ekipe hrvatskih prvakinja.

S obzirom na tijek utakmice, trener Stojaković mogao je dati priliku svim mladim igračicama s klupe (Sesar, Brašnić...) da osjete ne samo čar nastupa, već i euro-pobjede. Za neke su to bili i prvi poeni u prvoj ekipi Mladosti...

Na koncu, mladostašice mogu biti ponosne na ono što su pokazale u tri rumunjska dana, jer Liga prvakinja doista im je izmakla za dvije-tri lopte. Sada ih u Kupu CEV-a očekuje dvomeč protiv ekipe VDK Bank Gent. Prva utakmica bi se trebala za dva tjedna igrati u Zagrebu, a uzvrat tjedan kasnije u Belgiji, a s obzirom na prikazano, Mladost će itekako imati što za reći i u tim utakmicama i ostatku međunarodne sezone.

- Vrhunska naša partija, još jedna u nizu. Doista mogu reći samo riječi pohvale mojim djevojkama, odradile su sjajnu utakmicu, zapravo odradile su sjajno kompletan turnir. Samo su nas sitnice dijelile prva dva dana od pobjeda, no bez obzira na to što nismo izborili Ligu prvakinja zadovoljni smo, pokazali smo svoju kvalitetu na europskoj razini. Sada nam preostaje Kup CEV-a, no još prije toga, već slijedeći tjedan, igramo prvi turnir MEVZA lige, kod nas doma, uz sudjelovanje mađarskog Bekescabai i slovenskog Calcita - rezimirao je trener Miodrag Stojaković.

Linker
28. travanj 2024 16:57