Izabela Štimac s reprezentacijom igra VNL

 VNL
ODBOJKAŠKI TRANSFERI

Izabela Štimac i Ivan Zeljković sve osvojili s Mladosti, pa dobili atraktivne angažmane u Francuskoj

Brojni članovi hrvatskih reprezentacija ovog ljeta mijenjaju klupske destinacije za sljedeću sezonu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. lipanj 2023. 14:45

Dok traju reprezentativne ljetne akcije, vrlo je živo i na odbojkaškoj burzi. Zahuktali su se transferi, a među njima ima i onih hrvatskih odbojkašica i odbojkaša.

Tako je iz Francuske stigla vijest kako u tamošnji klub Saint-Nazaire, iz istoimenog grada na obali Atlantika, nedaleko Nantesa, dolazi Ivan Zeljković. Naš reprezentativac te posljednje tri godine član zagrebačke Mladosti, u kojoj je bio i kapetan te osvojio tri titule prvaka Hrvatske, odlazi u šestoplasiranu momčad francuske A lige iz posljednje sezone, tijekom koje je dres Saint-Nazairea nosio suigrač mu iz reprezentacije, Marino Marelić, koji pak seli u češku Extraligu i tamošnji klub Karlovarsko.

Za 28-godišnjeg Zeljkovića, koji je prije Mladosti igrao za Kaštela, ovo će biti prvo klupsko iskustvo izvan Hrvatske.
- Želim se zahvaliti treneru i klubu što su mi pružili priliku da budem ovdje. Jako sam sretan što sam dio ovog velikog kluba i ove sjajne momčadi, o kojoj sam čuo samo pozitivne stvari. To je moj prvi klub u inozemstvu i to je veliki korak za mene. Jedva čekam igrati pred navijačima i siguran sam da ćemo zajedno uživati ​​i slaviti ove sezone - rekao je Zeljković za službenu stranicu francuskog kluba.

image

Dobrodošlica Zeljkoviću u francuski klub

INSTAGRAM Saint Nazaire

Također iz Doma odbojke na francusku adresu seli i Izabela Štimac. Prvi libero naše reprezentacije, u čijem je dresu blistala prošlog ljeta na Challenger Cupu, kao i sada u Ligi nacija (VNL), i “dijete Mladosti”, iza koje su tri sezone u prvoj ekipi Mladosti s pet trofeja (tri titule prvakinja, dva kupa), potpisala je za Le Cannet, aktualne prvakinje Francuske te klub s kojim će sljedeće sezone igrati Ligu prvakinja. Već po toj činjenici može se iščitati koliko je u međunarodnim okvirima cijenjena, odnosno koliko se vrednuje kvaliteta 22-godišnje Hrvatice na poziciji libera...
Što se tiče još nekih članova reprezentacija i službeno potvrđenih promjena, zna se od ranije kako Samanta Fabris odlazi iz Eczacibašija, ali ostaje u Turskoj, u Adani; Laura Miloš pariški St. Cloud zamijenit će Beziersom, Martina Šamadan iz Nantesa ide u grčki Panathinaikos; Barbara Đapić iz češkog Olomouca dolazi u švicarski Schaffhausen; Petar Đirlić iz talijanske Cisterne napreduje u Milano, Marko Sedlaček bi trebao u poljski Jastrzebski Wegiel, finalista Lige prvaka...

Linker
27. travanj 2024 17:44