Hrvatske odbojkašice će igrati na Svjetskom prvenstvu

 LUKA GERLANC/CROPIX
VELIKA PRILIKA

Hrvatska u posljednji trenutak umjesto Rusije upala na Svjetsko prvenstvo! Već se zna i s kim igramo...

Posljednji put su hrvatske odbojkašice na Svjetskom prvenstvu igrale 2014. godine
Piše: SN, HinaObjavljeno: 17. ožujak 2022. 21:06

Hrvatska ženska odbojkaška reprezntacija profitirala je od izbacivanja Rusije sa Svjetskog prvenstva koje se od 23. rujna do 15. listopada održava u Nizozemskoj i Poljskoj. Naime, kako je naša reprezentacija bila 25. na FIVB-inoj listi, a na SP-u sudjeluju 24 reprezentacije, onda su hrvatske odbojkašice zamijenile ruske u ždrijebu skupina koje se održalo danas.

Tako je Hrvatska odmah saznala protiv koga će igrati na Svjetskom prvenstvu. To su reprezentacije Dominikanske Republike, Poljske, Južne Koreje, Tajlanda i Turske. Tri najbolje reprezentacije iz skupine će izboriti drugi krug natjecanja.

Inače, ovo je Hrvatskoj četvrti put da će igrati na Svjetskom prvenstvu, a posljednji put su naše odbojkašice igrale 2014. godine.

"Naša su se potajna nadanja ispunila, vjerovali smo do posljednjeg trenutka da bi mogli biti uvršteni u ždrijeb za SP, jer se ta informacija pojavila prije nekoliko dana. Sretni smo i zadovoljni zbog toga, ponosni što ćemo ponovno nakon 2014. godine biti u društvu najboljih svjetskih odbojkaških reprezentacija," kazao je Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza, koji se upravo nalazi u Turskoj, u društvu novog izbornika Ferhata Akbasa.

"Skupina je teška, tu je domaćin Poljska, Turska koja je među tri najbolje europske ekipe, Koreja kao četvrta s posljednjih OI, pa uvijek jaki Tajland i Dominikanska Republika. Ali, vjerujem da i mi imamo svoje šanse, mislim da možemo ravnopravno igrati sa svakom od tih selekcija," dodao je.

Sličnog je mišljenja i izbornik Akbas koji je možda i neplanirano dobio još jedno veliko natjecanje ove godine, uz Zlatnu skupinu Europske lige, Mediteranske igre, Challenger kup i kvalifikacije za EP, koje će uslijediti neposredno pred SP.

"Zadovoljan sam skupinom, na SP ionako nema slabih suparnica. Mogu svakako već sada obećati da ćemo dati sve od sebe kako bi se pokazali u što boljem svjetlu, i da ćemo biti tvrd orah svima. Nismo bez svojih šansi, i nastojat ćemo ih iskoristiti. To što je i Turska s nama u skupini kod mene ništa ne mijenja na stvari, Hrvatska je sada moja zemlja za koju se borim," naglasio je.

Skupina A: Nizozemska, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun, Kenija

Skupina B: Poljska, Turska, Dominikanska Republika, Južna Koreja, Tajland, Hrvatska

Skupina C: SAD, Srbija, Njemačka, Bugarska, Kanada, Kazahstan

Skupina D: Brazil, Kina, Japan, Kolumbija, Argentina, Češka

Linker
26. rujan 2024 08:50