Novi u nizu okršaja Ribole Kaštela i Murse-Osijek dat će finalistu Kupa

 OK RIBOLA KAŠTELA
TJEDNI ODLUKE

Dvostruki program u Kaštelima u borbi za finala, Karlovčanke prijete Dinamu

Večeras se igraju sve četiri polufinalne utakmice Kupa Snježane Ušić i Kupa Vinka Dobrića
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 28. veljača 2024. 09:48

Sljedeća dva tjedna dat će osvajače prvih ovosezonskih trofeja na domaćoj odbojkaškoj sceni. Za danas su rezervirana četiri dvoboja polufinala u Kupu Snježane Ušić (odbojkašice), odnosno u Kupu Vinka Dobrića (odbojkaši), a već za 14 dana (13. ožujka) odlučivat će se i o vlasnicima prestižnih trofeja.

Subotnja repriza u Zagrebu

Kod odbojkaša vlada, usudili bismo se reći, nešto veća neizvjesnost uoči večerašnjih okršaja, odnosno barem tako sugerira dodadašnji tijek sezone i rezultati u Superligi. Cratis Varaždin domaćin je zagrebačkoj Mladosti, dok će u Kaštelima snage još jednom ove sezone odmjeriti Ribola i Mursa Osijek.
Varaždinci su nakon dugo godina ponovo stigli do polufinala Kupa, međutim teško mogu očekivati i korak više od toga. Jer u Arenu uz Dravu stiže Mladost kao jedina neporažena momčad u 20 utakmica na domaćim terenima ove sezone. Cratis u posljednje vrijeme malo oscilira, ali moguće i zbog toga što su tempirali biti najbolji upravo večeras. Nadu za iznenađenje crpit će iz prethodne međusobne utakmice koja se zbila koncem studenog. Mladostaši su tada u 8. kolu PH jedva iščupali pobjedu u Varaždinu, u pet setova - 3:2 (26:24, 26:24, 24:26, 23:25, 15:8).
No, to je bilo prije tri mjeseca, sada se igra za puno veći ulog, a ZG-klub je k tome u dobrom ritmu, jer naslagali su pobjede u tri uzastopna derbija (Centrometal, Mursa Osijek, Ribola Kaštela) u razmaku od samo deset dana. Ne treba posebno naglašavati kako Mladost uvijek teži domaćim finalima i trofejima pa si stoga ne bi smjeli dopustiti kiks večeras (18.00) u baroknom gradu...
Zanimljivo je da će isti suparnici već u subotu igrati novi dvoboj, ali u Zagrebu u sklopu Superlige (19. kolo). No, to nije ništa naspram Kaštelana i Osječana. Oni su, naime, igrali prije 12 dana utakmicu u MEVZA ligi, sada će igrati polufinale Kupa, onda će za sedam dana opet igrati i u PH (20. kolo). I sve to u Kaštelima, tako da će mursaši “nabiti” popriličnu kilometražu u autobusu.
Hoće li, pak, Ribola iskoristiti domaći teren i večeras, kao što su u regionalnoj ligi za pobjedu od 3:1, ostaje za vidjeti. No, okolnosti su se u tih 12 dana potpuno promijenile. Za početak, ovo je daleko važniji dvoboj za oba kluba, jer onaj u MEVZA-i doista nije značio ništa. Nadalje, mursaši su se u međuvremenu kompletirali, barem ako je suditi po zapisniku od prethodnog vikenda jer opet su tu na raspolaganju dva stranca, Sten Perillus i Michal Marszalek. S druge strane, Kaštelani su hendikepirani ozljedom kapetana Ivana Cikojevića, kojeg neće biti do kraja sezone. Dakle, odnos snaga mogao bi biti posve drukčiji, no kako god za očekivati je vrlo napetu utakmicu u Kaštel Starom (19.30)...
U istoj će se gradskoj dvorani nešto ranije (17.00) igrati još jedno polufinale kupa, ali u konkurenciji odbojkašica. Marina Kaštela dočekat će dobro poznate rivalke iz Mladosti i probati ponoviti iznenađenje od prije točno 24 mjeseca.

image

Mladostašice novo finale traže u Kaštelima

NIKOLA VILIĆ/Cropix

Tada su, naime, Kaštelanke također u polufinalu Kupa svladale zagrebačku ekipu, štoviše tada u Domu odbojke, a to je sve do nedavno bio posljednji i jedini poraz Mladosti na domaćim terenima u skoro pune dvije godine, odnosno dok ih u prosincu nije pobijedio Dinamo.

Ima li Kelteks zeca u šeširu?

No, to su “tempi passati”, dok rezultatski ishod nedavnog ogleda s marinkama - uvjerljivih 3:0 (25:16, 25:18, 25:12) u 13. kolu Superlige - daje mladostašicama apsolutni status favoritkinja.
Jednako kao što će ga imati i Dinamo u drugom polufinalnom paru, protiv Kelteksa. Ekipa s Peščenice zaboravila je već da se poskliznula protiv Osijeka u Superligi, u međuvremenu se ponovo igrački kompletirala i sigurno je vrlo motivirana izboriti (najmanje) novo finale. Prije tri dana dinamovke su na “generalnoj probi” za večerašnje polufinale svladale Kelteks u PH sa 3:0 (25:15, 26:24, 25:17), no svejedno Karlovčanke ne treba unaprijed otpisati jer uvijek mogu izvući zeca iz šešira...

RASPORED

Kup Snježana Ušić, polufinale

KAŠTEL STARI (17.00) Marina Kaštela - Mladost, GD Kaštela

ZAGREB (19.30) Dinamo - Kelteks, SD Peščenica

Kup Vinko Dobrić, polufinale

VARAŽDIN (18.00) Cratis Varaždin - Mladost, GSD Arena

KAŠTEL STARI (19.30) Ribola Kaštela - Mursa Osijek, GD Kaštela

Linker
21. travanj 2024 15:51