Radovan Gačič

 ANTE CIZMIC Cropix
KORAK BLIŽE LIGI PRVAKA

Hrvatski prvak za dlaku izbjegao senzaciju: ‘U glavama moramo podesiti stvari‘

Odbojkaši Mladosti na početku sezone osciliraju s formom, pokazala je to i utakmica protiv Budve
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 28. rujan 2024. 11:09

Odbojkaška klupska sezona još zapravo nije ni počela u punom obujmu, već se tek polako zahuktava, a očito je takva situacija i s formom odbojkaša Mladosti. Vjerojatno je i to razlog još uvijek malo “traženja” igre kod aktualnih hrvatskih prvaka, tim više što su preko ljeta izmijenili preko polovice momčadi, pa će trebati neko vrijeme da se “orkestar uštima”.

Evidentno je to i nakon prve dvije natjecateljske utakmice ove sezone. U obje je Mladost pobijedila, ali na dva različita načina. Prošli tjedan gostovanje u Budvi prošlo je s relativno uvjerljivom pobjedom od 3:1, pa se u zagrebačkom uzvratu očekivalo u najmanju ruku ponavljanje priče.

Međutim, tijek sudara u Domu odbojke Bojan Stranić bio je sve samo ne očekivan, dapače otišao je u posve krivom smjeru, gledano iz perspektive Mladosti. Gosti iz Crne Gore došli su do vodstva od 2:0 u setovima i to nakon što u maratonskom drugom setu mladostaši nisu realizirali čak sedam set-lopti, pa pokleknuli nakon čak 76. odigranog poena u setu.

Velika serija u trećem setu

Mirisalo je nakon toga na iznenađenje, jer trebali su gosti osvojiti još samo jedan od sljedeća dva seta kako bi odluku o ukupnom pobjedniku dvoboja odveli do zlatnog seta. A Mladost, grogirana poslije izgubljene dugačke psihološke bitke u završnici drugog seta, nije u tom trenutku izgledala da ima dovoljno siline za uzvratiti. No, dobra je stvar bila što su se i gosti u svemu tome također ispuhali, pa je zapravo pitanje bilo tko će prvi uspjeti pokupiti kockice i vratiti se u kolotečinu. Srećom za družinu sa Save, bili su to oni... Prvo su velikom serijom prelomili treći set u svoju korist, a kad su napokon probili tu blokadu onda dalje na tom valu otišli do potpunog preokreta.

image
JOSIP BANDIC Cropix

- I prije utakmice znali smo da će biti jako teško, ali moram reći da sam se nadao da ćemo ponoviti partije iz Maribora, gdje smo u dva dana odigrali dvije zaista dobre utakmice - govorio je poslije utakmice trener Mladosti Radovan Gačič.

Referirao se za prijateljske utakmice odigrane preko vikenda između dva okršaja s Budvom, a gdje su suparnici bili vrlo kvalitetne slovenske momčadi, odnosno siguran i dugogodišnji sudionik Lige prvaka, ACH Volley, te Maribor. Protiv Ljubljančana su vodili 2:0 pa izgubili 3:2, a Mariborčane dobili 3:0.

- Nismo, međutim, uspjeli jednako tako dobro odigrati i na uzvratu s Budvom pa smo sami sebi zakomplicirali stvari. Ali, na koncu, prošli smo, a to je najbitnije.

Innsbruck dvaput po 3:0

Ipak, svjestan je Gačič, a bez sumnje i igrači da će za sljedeće utakmice, a bit će to već sljedećeg tjedna protiv Innsbrucka trebati biti bolji.

- Moramo i s rukama i nogama, a očito i u glavama malo podesiti stvari i spremiti se za ono što nas čeka. Moramo biti na boljoj razini i svakako pružiti dobru partiju u borbi za prolazak dalje.

Innsbruck je, inače, u svojim utakmicama 1. kruga kvalifikacija dvaput s 3:0 pobijedio mađarski Kaposvar. Jednako su uvjerljivo u drugi krug prošli i Olympiacos, Crvena zvezda i rumunjski Brašov, dok je švicarski Schönewerd nadigrao latvijski Jekabpils. No, zato su se zlatni setovi igrali u dvobojima nizozemskog Doetinchema i estonskog Selvera, gdje su Nizozemci na domaćem terenu ipak uspjeli proći dalje nakon poraza u prvoj utakmici, te Benfice i Las Palmasa, gdje su Portugalci dobili uzvrat kod kuće, ali izgubili zlatni set s kojim su Španjolci nastavili borbu za Ligu prvaka.

Linker
28. rujan 2024 11:11