POJAČANJA ZA KHL

Novi 'medvjed' u brlogu: U Zagreb stigao 35-godišnji kanadski napadač Boyd Kane

Piše: HinaObjavljeno: 03. srpanj 2013. 14:29

Vodstvo Medveščaka nastavlja popunjavati momčad za premijernu sezonu u KHL ligi, a najnovije pojačanje je 35-godišnji kanadski napadač Boyd Kane.

Kane igra na poziciji lijevog krila, a ovo će mu biti premijerna sezona u KHL-u. Ovaj iskusni AHL-ovac odigrao je i 31 utakmicu u NHL ligi.

"Boyd je iskusni lider koji ima sve ono što je potrebno da bude pobjednik. Osvajač je tri Calder kupa u AHL-u i kada je na ledu ima mentalitet ratnika. Od njega očekujemo da će upravo taj pobjednički stav unijeti u naš klub i u svlačionicu. On ima sve one male sportski važne stvari koje su potrebne da se pobijedi utakmica i jako nam je drago što će biti dio naše momčadi i pomoći nam u našem nastupu u KHL-u," kazao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Kane se na NHL draftu našao dvaput. Prvo su ga 1996. kao 72. izbor odabrali Pittsburgh Penguinsi, ali s obzirom da se nisu uspjeli dogovoriti oko ugovora, Kane se ponovo našao na draftu 1998. kada je bio 114. izbor od strane New York Rangersa.

U svijet profesionalnog hokeja zakoračio 1998. kada je potpisao ugovor s ECHL klubom Charlotte Checkersima. Dres Checkersa nosio je tri sezone (71 utakmica, 24 golova, 22 asista), a usporedno je igrao i za filijalu New York Rangersa, AHL klub Hartford Wolf Pack. Za Wolf Pack je odigrao 213 susreta tijekom kojih je ostvario 34 gola i 46 asistencija. Potom je karijeru nastavio u još jednom klubu uz AHL lige, Springfield Falconsima (78 utakmica, 42 boda), a 2003. godine je potpisao ugovor s NHL klubom Philadelphia Flyersima. Za Flyerse je odigrao sedam utakmica, a veći dio sezone je proveo u njihovoj AHL filijali Philadelphia Phantomsima predvodivši ih kao kapetan do Calder kupa. Nakon odlične sezone s Phantomsima i osvajanja Caldera, potpisao je ugovor s Washington Capitalsima za koje je 2005/06. odigrao pet utakmica i upisao svoj prvi NHL bod - asistenciju, dok je s njihovom AHL filijalom Hershey Bearsima, u kojoj mu je bila povjerena uloga kapetana, stigao do svog drugog osvojenog Caldera. Kane je tako jedan od dvojice igrača u AHL povijesti koji je osvojio Calder kup zaredom s dva različita kluba i da je ujedno u oba bio kapetan momčadi.

Iduće sezone se vratio u Philadelphiju te se s Phantomsima zadržao do 2008/09., a u tom rasponu je odigrao i 16 utakmica za Flyerse, da bi se 2009/10. opet našao na rosteru Washington Capitalsa (tri utakmica) i Hershey Bearsa. Povratak Bearsima okrunio je na najbolji mogući način - osvajanjem Calder kupa.

Kane je tijekom profesionalne karijere s Philadelphia Phantomsima proveo pet sezona, odigrao 352 utakmice, zabio 72 gola te 124 puta asistirao za pogodak, a pet sezona je odradio i s Hershey Bearsima za koje je pak skupio 420 utakmica, 110 golova i 136 asista.

Linker
24. rujan 2024 15:24