Paris, FR - December, 17th 2010 : Filip HRGOVIC (Paris United) vs RemziOZBEK (Istanbulls) at la Halle Carpentier, Paris. Photo : Catherine Steenkeste
 Catherine Steenkeste
BOKS

Nove borbe Sepa i Hrgovića

Filip Hrgović (20-4) će u nedjelju oko 14:30 po hrvatskom vremenu snage odmjeriti s američkim superteškaškim reprezentativcem Brandonom Glantonom
Piše: ArhivaObjavljeno: 05. veljača 2015. 18:24

Nakon cjelodnevnog putovanja preko Frankfurta i Astane, udarni trojac BK Leonardo stigao je prošle noći u kazahstansku ravnicu! Hrvoje Sep, Filip Hrgović i trener Leonard Pijetraj doputovali su u polumilijunsku Karagandu, gdje ih u nedjelju (8. veljače) čeka dvoboj 4. kola skupine B Svjetske boksačke serije (WSB) protiv USA Knockoutsa.

Kazahstanska je momčad za poprište susreta prvi put odabrala Karagandu, odnosno tamošnji Boksački centar Serika Sapijeva sa 5000 mjesta na tribinama. Budući da samo dva tjedna kasnije Astana Arlansima u goste dolaze Argentina Condorsi, hrvatski šampioni ostat će u Kazahstanu i pod paskom trenera Pijetraja spremati se za drugi meč (21. veljače) u prijestolnici Almatiju.

- Putovanja su ove sezone posebno iscrpljujuća, uskoro letimo u Venezuelu, potom i u Portoriko, pa smo zato odlučili ostati tri tjedna u Kazahstanu. U kampu naših Arlansa imat ćemo optimalne uvjete za treniranje, a siguran sam da ćemo pronaći i dobre sparing-partnere – rekao je trener Pijetraj uoči polaska za Karagandu.

Hrvoja Sepa u njegovu 25. meču pod okriljem WSB-a (17-7) čeka poluteškaš Steve Nelson. Tamnoputi se Amerikanac boksom počeo baviti tek 2010. nakon dvogodišnjeg angažmana u američkoj vojsci u Afganistanu. Reputaciju je stekao naslovom američkog vojnog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Filip Hrgović (20-4) će u nedjelju oko 14:30 po hrvatskom vremenu snage odmjeriti s američkim superteškaškim reprezentativcem Brandonom Glantonom, koji se dosad nije uspio afirmirati zapaženijim rezultatima.

Podsjetimo, Filip i Sep pobjednički su prije dva tjedna u u poljskom gradu Lubinu započeli pohod prema Olimpijskim igrama 2016. i naslovu pobjednika WSB-a. Uz svoga trenera Pijetraja u kutu obojica su u dvoboju Astana Arlansa protiv domaćih Rafako Hussarsa u Svjetskoj boksačkoj seriji postigli bodovne pobjede.

Arlansi su slavili u sva tri ovosezonska WSB susreta (Baku Fires 3-2, Rafako Hussars 3-2, Caciques Venezuela 5-0).

Svi mečevi WSB-a mogu su pratiti u live streamingu na www.aibaboxingtv.com ili u TV prijenosu na Fight Channelu.

Linker
24. rujan 2024 05:29