Ante Čizmić/CROPIX
HRVATSKA - DANSKA 28-29

Ništa od osvete za Barcelonu, Danci ponovno sredili Duvnjaka i društvo!

Igrači Slavka Goluže ni protiv Danaca nisu igrali briljantno, baš kao ni protiv Norvežana
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. studeni 2013. 17:56

Bilo bi lijepo reći, hrvatski su se rukometaši osvetili Dancima za ponižavajući poraz u Barceloni prošle zime u polufinalu SP-a, no ipak su sa 28-29 poraženi u utakmici drugog kola Zlatnog kupa u Oslu. Šteta, no ne treba previše zdvajati jer ishod utakmice na prijateljskom pripremnom turniru ipak ne spada u ozbiljnu kategoriju utakmica koje bi trebale donijeti osjećaj posebne sportske zadovoljštine. Za tako nešto pričekat ćemo nešto više od dva mjeseca do Eura, koji se igra baš u Danskoj.

Igrači Slavka Goluže ni protiv Danaca nisu igrali briljantno, baš kao ni protiv Norvežana u prvoj utakmici turnira (28-26). Opet, nažalost, naši sada u nedjeljnoj utakmici protiv olimpijskih prvaka Francuza ne odlučuju sami o trofeju na turniru koji bi podigao samopouzdanje u momčadi. Protiv Karabatića i društva bilo bi lijepo pobijediti, no Zlatni kup najvjerojatnije će potvrditi Danci u ogledu s Norveškom.

Iako je riječ o pripremnom turniru, okršaj Golužinih i Wilbekovih igrača obilježile su snažne obrane i ozbiljni pristup igri u kojoj niti jedna strana nije u prvom dijelu ni u jednom trenutku ostvarila značajniju prednost. Naši su u završnici prvog poluvremena imali priliku za odvajanje veće od dva pogotka, no propustili su ga ostvariti iako su u jednom dijelu igre imali dva igrača više u polju. Nekoliko tehničkih pogrešaka u napadu upropastilo je to nastojanje, istodobno i ukazalo na propuste koje Goluža uoči Eura mora otkloniti. Tako je prvih 30 minuta završilo “bez pobjednika” (14-14).

Premda je u drugom dijelu Alilović konačno počeo braniti, nešto slabija obrana i mala sudačka “skandinavska solidarnost” norveških sudaca doveli su Dance u malu prednost, no opet se igralo u čistom egalu. Ponovilo se nakon toga, nažalost, isto ono iz prvog dijela. Naši su poveli s čak četiri pogotka (Musa za 27-23), no prosuli su zalihu samo u dvije minute. S igračem manje u polju ipak su imali zadnji napad i priliku za remi, no Musin udarac s crte nije završio u mreži nego u rukama suparničkog vratara.

Poraz je to koji ne boli previše te je možda i bolje tako. Da dečkima previše ne porastu krila nego da se, zajedno s izbornikom Golužom, posvete ispravljanju evidentnih propusta u igri. Srećom, vremena ima dosta.

HRVATSKA: Alilović 10 obrana, Losert 1 obrana, Vori 3, Lacković 3, Vuković 1, Buntić 2, Horvat 1, Čupić 5, Duvnjak 5, Štrlek 4, Bičanić 3, Šprem, Kopljar, Gojun, Musa 1, J. Valčić.

Linker
23. rujan 2024 09:25