SUĐENJE STOLJEĆA

Nikoli Karabatiću prijeti pet godina zatvora: 'Ne brine me sud, nego PSG...'

Pet godina zatvora i novčana kazna su moguće posljedice. Kada bi dobio i pola sata uvjetne kazne, to bi bilo loše jer je Nikola nevin, rekao je Karabatićev odvjetnik
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. travanj 2015. 15:54

Nikola Karabatić, nakon Ivana Balića najbolji rukometaš svijeta svih vremena opet je na velikim mukama, ponovno je dobio poziv za francuski sud. Ne radi se o nekom novom krimenu nego je ponovljena optužnica za ilegalno klađenje i namještanje utakmica iz 2013.

Zapodsjećanje, tada je uhapšeno 17 osoba, uz njega i brata mu Luku tu su bili još neki igrači Montpelliera, koji su navodno namjerno izgubili utakmicu Cesson-Rennesa, čime su oni protupravno zaradili na kladionici.

Francusko-hrvatsko-srpski rukometaš tada se, činilo se, obranio na sudu iako je poslije Montpelliera otišao u mali Pays d’Aix, koji vodi naš trener Noka Serdarušić, a u kojem je i danas Luka Karabatić. Sve se je uskoro stišalo, prestali su napadi na njega, on je otišao u Barcelonu, osvojio još jedan naslov prvaka svijeta u Kataru ove zime.

No, sada je ‘haranga’ opet započela i Nikoli, Luki i ostalima prijeti i do pet godina zatvora ako se na novom saslušanju i nakon njega donese drugačija odluka.

- Bilo bi lijepo da je optužnica odbačena, ali opet tvrdim da ćemo dokazati da Nikola nije kriv. Pet godina zatvora i novčana kazna su moguće posljedice. Kada bi dobio i pola sata uvjetne kazne, to bi bilo loše jer je Nikola nevin, rekao je Karabatićev odvjetnik Michael Corbier.

Karabtić pak uoči suđenja poručuje:

- Ne muče me sud i zatvor nego odlazak u Pariz...

Čudni su pravni sustavi u nekim zemljama, bez obzira na sve zasluge i sve medalje koje je osvojio, Nikola ne može pobjeći od ruke pravde. Svaka paralela sa sustavom koji je na djelu u Hrvatskoj, slučajna je...

Linker
22. rujan 2024 21:27