Damir Krajač / Cropix
NOVI ČLAN BRLOGA

'NEPROPUSNA OBRANA' Kanađanin Gysbers novo je pojačanje Medveščaka

Hrvatski predstavnik u ruskoj hokejaškoj KHL ligi Medveščak za novu je sezonu angažirao kanadskog braniča Simona Gysbersa (28).
Piše: HinaObjavljeno: 25. srpanj 2015. 14:23

S namjerom da složi što konkurentniju, ali i ''nepropusnu'' momčad, zagrebački je hokejaški klub obranu pojačao sa Gysbersom. Kanadski branič neobičnog prezimena, koji je već navikao da mu ovdje u Europi prezime izgovaraju pogrešno, dolaskom u Medveščak ponovo će se sjediniti sa svojim nekadašnjim suigračima Stefanom Giliatijem i Tomom Zanoškim s kojima je igrao za Toronto Marliese, Radekom Smolenakom s kojim je proveo odlične trenutke u TPS-u, dok će se pak s Nathanom Perkovichem prisjetiti studentskih dana u Lake Superior State-u.

''Gysbers je posljednje dvije sezone igra u finskoj prvoj ligi gdje se istaknuo svojom igrom. Riječ je o igraču koji će nam puno pomoći u situacijama s igračem više. Tijekom karijere je već igrao s nekim igračima iz naše momčadi što je uvijek veliki plus za igrača jer se lakše prilagodi na novu sredinu'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Gorostasom braniču (193 cm) iz Kanade ovo će biti premijerna sezona u KHL-u, ali ne i na europskom ledu. Debi u Europi imao je 2013./2014. u redovima finskog prvoligaša Ilvesa, dok je pak prošle sezone igrao za finski TPS, a 12 utakmica je odigrao i za švedskog prvoligaša Djurgarden.

Gledajući statistiku, Gysbers je bio najbolji branič Ilvesa i TPS-a po broju bodova, u Ilvesu je upisao 24 boda, a u TPS-u 17. Prije dolaska u Europu Gysbers je četiri sezone pro-veo u AHL-u igrajući za Toronto Marlies, a 2011./2012. je upravo on bio strijelac pobjedni-čkog gola u petoj utakmici finala Zapadne konferencije AHL-a koji je osigurao Torontu finale Calder kupa.

Gysbers je završio studij menadžmenta na Sveučilištu Lake Superior State, a četiri godine je igrao i za njihovu NCAA momčad.

Linker
22. rujan 2024 03:57