Cropix
VUJOVIĆ O DEBAKLU

'Nemam objašnjenja za ovaj poraz, Barça je pokazala kako se poštuje svoj dres'

Dosad je u 16 poraza u međusobnim utakmicama najgorih bilo onih -12 iz četvrtfinala 2001. (17-29)
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 18. travanj 2015. 14:05

Prokletstvo je nastavljeno. Rukometaši PPD Zagreba opet su poniženi u Barceloni, gotovo kao i uvijek kad je riječ o utakmicama ovih suparnika. Nažalost, nakon sezone iz snova, došao je rekordni poraz u Ligi prvaka 21-43 . Dosad je u 16 poraza u međusobnim utakmicama najgorih bilo onih -12 iz četvrtfinala 2001. (17-29), sada su pali svi negativni rekordi, ne samo iz međusobnih ogleda, nego uopće u nastupima hrvatskog prvaka u Europi.

Veselin Vujović vrlo je srdačno dočekan u Palau Blaugrana, gdje je proveo kao igrač pet sezona, donijevši prvi naslov prvaka Europe 1991., no negativne je emocije morao pokazati već nakon pet minuta pri prvom “time-outu” koji je morao zvati poslije neugodnih 1-5. Njegovi su igrači nekoliko puta pogriješili u čistim predajama lopte, nakon 10-ak minuta skupili su četiri tehničke pogreške, dok je suparnik gotovo bez pogreške zabijao iz svake prilike. Dok je Karabatić opet igrao neku svoju simultanku, brzo je zabio četiri gola, a Morros branio ono najnužnije, Iviću nije išlo te je Vujović u silnim, ali bezuspješnim rotacijama mijenjao i prvog vratara. Stevanoviću je išlo nešto bolje, no nije to nimalo pomoglo jer je “gaženje” nastavljeno.

Ni drugi “time-out” nije pomogao, Zagrebova se igra u potpunosti raspala, kao i mnogo puta tijekom posljednja dva desetljeća u međusobnim utakmicama s Barcelonom. Iako igrači hrvatskog prvaka ni u prvoj utakmici u Zagrebu nisu briljirali u prvom dijelu (tada su na poluvrijeme otišli sa 10-14), u Blaugrani su 14 pogodaka primili već nakon samo 16 minuta. Prijetila je još jedna katastrofa nalik svim onim silnima u povijesti, to se i potvrdilo i mučnim minutama koje su dolazile.

Tada su domaći ipak malo spustili tempo, velikih 15-8 nakon 20 minuta omogućilo je domaćem treneru Xaviju Pascualu odmaranje prve postave. No, ulazak Rutenke, Nöddesboa, Sarmienta...umjesto Entrerriosa, Sorhainda, Karabatića...nije ništa promijenio. Upravo suprotno, pokazalo se da su i oni “gladni” ponižavanja suparnika. Prednost je ubrzo prešla u dvoznamenkastu, a na odmor se otišlo s poražavajućih 23-10. Samo dva pogotka manje nego u cijeloj utakmici u Zagrebu igrači Barcelone postigli su samo u jednom poluvremenu...

S krila i izvana Barceloni je ulazilo sve, nažalost, tako se nastavilo i u drugom dijelu kad je vukao Entrerrios. Vujović je igračima na odmoru izgovorio neke stvari za koje je bolje da nikad ne izađu iz ta četiri zida, no, ni to nije pomoglo. Lazarov je zabio ukupno 9 golova, Karabatić 7, zabili su za domaće svi osim Saubicha, s druge je strane PPD Zagreb odigrao uvjerljivo najgoru utakmicu u sezoni, baš protiv najjačeg suparnika, i ishod nije mogao biti drugačiji.

Treba vjerovati da će i to poslužiti nekoj “školi”...

Iako je nakon utakmice bio utučen, baš to poželio je Veselin Vujović:

- Poraz je ovo koji je jako poražavajući iako je Barcelona moćna momčad. Za njega nema opravdanja niti ga mogu objasniti. Nakon ogleda rekao sam igračima da moram nešto reći novinarima i pitao sam ih da mi oni daju odgovor. Nitko ga nije našao.

No, zatim je ‘izašao’ pravi Vujović:

- Ovime su nam igrači Barcelone napravili najveću uslugu, pokazali su kako se ponašaju najveći i kako se poštuje suparnik i dres koji igrač nosi. Ne znam što ćemo u budućnosti, ni gdje ću ja biti. Vidjet ćemo, bez pojačanja se ne može protiv ovih koji ‘melju’...

Prijenos uživo!

43-21 Zagreb je službeno primio najviše golova i upisao rekordni poraz u Barceloni

33-16 Nakon dva uzastopna pogotka Zagreba, Barça s dvije brze kontre to poništavaju

27-12 Katalonci ne posustaju niti u nastavku, Zagreb ne pronalazi nikakva rješenja u obrani

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

18-9 Rutenka zabija svoj prvi pogodak na utakmici

16-8 Vargas brani još jedan pokušaj Vujovićeve momčadi

15-8 Iako su Zagrebaši konačno zaigrali agresivnije, Barcelona i s Karabatićem na klupi bez milosti "buši" zagrebačke vratare

12-5 Kiril Lazarov realizira sedmerac i održava veliku prednost domaće momčadi

11-4 Victor Tomas s krila nastavlja puniti Zagrebovu mrežu, Barcelona zabija sa svih pozicija

9-3 potpuni raspad Zagrebove igre, Katalonci su već pobjegli na +6

8-3 Karabatić je glavni čovjek na terenu i neumoljivo trpa hrvatskom prvaku, stigao je do brojke od četiri pogotka

Linker
23. rujan 2024 09:25